13-02-06

Nog eens iets schrijven

(Net een heel tekstje getypt en verdikke op verkeerd knopje gedrukt en alles weg natuurlijk. En de Word-truuk niet gebruikt want het ging maar een kort tekstje worden. Toch lastig dat het weg is natuurlijk, nu ja, dan maar weer alles opnieuw...)

 

Op 17/01/06 nam ik me een paar dingen voor en schreef deze neer in dit blogje. Met gepaste trots kan ik zeggen dat er al bijna een maand lang geen gesuikerde koffie door mijn keelgat gegutst is en dat ik al even lang geen gemayonaisde smos tussen mijn kiezen heb gestoken. Het sporten ligt spijtig genoeg wel al weer een dikke twee weken (of is het al langer?) stil. Maar wat wil je met temperaturen van min vijf enzo en sneeuw waardoor de baan vol 'pledder' ligt... Toch proberen weer te herpakken...

 

Omdat de koffie- en smosvoornemens goed gaan, heb ik er vandaag nog eentje bijgenomen: water. Mijn derde halfliterwaterflesje van de dag is bijna op. Dat wil zeggen: anderhalve liter gedronken. Niet slecht voor iemand die amper water drinkt. Vroeger ging het me makkelijk af, moest ik er amper bij nadenken. Maar zoals ik nu gewend ben aan koffie zonder suiker en broodjes zonder mayonaise ga ik me nu ook weer laten wennen aan voldoende water drinken. 'k Ben ervan overtuigd dat ik me veel fitter zal voelen en dat ik minder naar eten ga grijpen uit zogezegde honger die eigenlijk dorst is.

 

En omdat we begonnen waren met twee voornemens in één keer, neem ik er nu ook ineens twee in één keer bij. Naast het water drinken ga ik ook meer aandacht besteden aan orde en netheid in huis. Voila. Kort en bondig. Meer daden dan woorden hopelijk.

 

Ciao, tot gauw! (Die hoorde ik dit weekend, en vond ik wel leuk rijmen...)

 

Update: Ik moet maar iets schrijven over minder naar tussendoortjes grijpen (wat ik sowieso niet zo vaak doe, zeker niet op het werk) en ik krijg al goesting in ne Twix uit den automaat... Seffens is het vier uur en moet ik voorbij de automaat... Zal ik eraan kunnen weerstaan, appel in de hand, of ga ik er toch ene moeten 'draaien'? Heb in ieder geval genoeg gepast kleingeld in mijne portemonnee...

15:16 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dan komen wij nog eens lezen ... en zeggen; Succes!! Goed bezig, meid!! Volhouden!

Gepost door: dinges | 13-02-06

Goed bezig! Ik kan zeggen dat ik gisteren 4 liter water binnengekapt heb. Ik moet er dan wellicht ook bij vertellen dat ik al jaren uitsluitend water drink en dat ik gisteren ook liters heb staan uitzweten tijdens de fitness ;).

En wat mij betreft: Af en toe eet ik nog een smos (met mayonaise) en ik ga het niet laten. Het is alles wat ik nog heb. *dramatische blik en muziekje* ;)

Gepost door: Anneke | 13-02-06

:D ik heb u toch nog niet veel zien sneukelen op het werk ze
soit, blogt gij maar ne keer over tussendoortjes!

Gepost door: lord cms | 13-02-06

én én én... laat ons niet in spanning! Is het je gelukt? Ben je de twix koelbloedig kunnen voorbijgaan? Zelf ben ik sinds twee weken, om het met zware woorden uit te drukken, 'op dieet' en het resultaat wordt zichtbaar op de weegschaal. Nu nog volhouden....

Gepost door: A. | 13-02-06

De commentaren zijn gesloten.