01-03-06

Hierbij de beloofde resto-review

 Maandagnamiddag msn’den en sms’ten Vriend en Liza als volleerde kinderen van de huidige tijd een beetje over en ’t weer en het resultaat was dat Liza niet de trein naar huis nam na het werk, maar wel richting Leuven, alwaar Vriend haar oppikte aan het station in zijn blitse sportkar. Na een tussenstop in Kampenhout volgden we onze GPS-neus naar Mechelen. Daar heb ik drie jaar op kot gezeten en het was ondertussen al vijf jaar geleden dat ik er nog geweest was. Het plan was ergens te gaan eten, en uit mijn studententijd waren de Nostradam (in een zijstraatje van de Bruul) en wereldkeuken Atlas (straatje tussen Vismarkt en Ijzerenleen) nog blijven hangen. Beide etablissementen bleken echter gesloten. Toen viel ons oog op de Fanterlok aan de Vismarkt. Een klein restaurantje dat er in mijn studententijd nog niet was. Het menu dat buiten op een krijtbord geschreven was, leek veelbelovend. Dus stapten we daar maar naar binnen.

 

Het eerste wat me opviel was dat de zaak smaakvol ingericht was en dat er goeie muziek opstond. Mooie kleuren aan de muren, rustige maar geen slaapverwekkende muziek, niet te stil, niet te luid. We zaten nog geen vijf minuutjes neer, of Vriend zei: “Awel, dat is hier nu eens in mooie kleuren geverfd sè.” (En ik had dat dus alleen nog maar gedacht, nog niet gezegd. J Het inrichten van ons huisje zal geen probleem worden, we hebben tot nu toe op geen enkel vlak al meningsverschillen gehad. Bij de keuze van de voordeur kozen we onafhankelijk van elkaar uit honderden modellen precies dezelfde deur!!!) Maar dat dus tussen haakjes.

 

Vriend ging voor een lamsstoofpotje met Guinness, ik koos de lichtgebakken zalm. Terwijl we wachtten op het eten, genoten we al van een lekker wit wijntje. Het eten dat op tafel kwam, zag eruit als een plaatje. Alle ingrediënten waren mooi op het bord geschikt, de puree in een rondje, twee gekruiste groene asperges in de Hollandaisesaus, broccoli en worteltjes. Een zwierig takje bieslook over de royale moot zalm maakte het kunstwerk af. Ik nam een hapje. De zalm was zacht als boter. Heerlijk!! Het stoofpotje was ook precies zoals het moest zijn.

 

Toen het eten bijna op was, wandelde er een voor mij bekend gezicht binnen. Ik was met die kerel ooit (in 1998, hoe lang is dat al wel niet geleden?) naar de cinema geweest. Hij herkende mij niet meer, ik wist zelfs zijn naam nog. J Meer dan een cinema was toen noch zijn, noch mijn bedoeling (denk ik toch). Hij liep er rond as if he owned the place. Even googlen leert ons dat dat inderdaad het geval was. J Klik hier voor een artikel uit het Nieuwsblad over zijn etablissement.

 

Conclusie: de Fanterlok in Mechelen is een dikke aanrader. (En voor de prijs hoef je het niet te laten want op een ander krijg je veel minder waar voor je geld…)

 

12:37 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik zal het onthouden als ik nog eens in Mechelen ben!

Gepost door: lord cms | 01-03-06

mechelen ligt beetje uit mijn bereik :)

Gepost door: Manlome | 01-03-06

Ik zal het onthouden... ... en al geld beginnen sparen ;)

Gepost door: Anneke | 02-03-06

De commentaren zijn gesloten.