06-03-06

Rode stieren (nee, niet die van de vakbond) geven je vleugels om naar Barcelona te vliegen!

Vanmorgen stapte ik het secretariaat binnen en wat zag ik daar staan op de vaalgroene tapis-plein, naast de grijze fax en bruin-beige kasten en bureau’s? Een flashy pimpelpaarse Red Bull-frigo in de vorm van een blikje. Volgestouwd met blikjes Red Bull. Wat was hier aan de hand? Mijn werkomgeving staat algemeen bekend als niet de meest hippe. ‘Red Bull, Red Bull… Red Bull geeft je vleugels… Energiedrankje…’, mijmerde ik. Mijn eurocent viel. Goed bezien van die mannen van Red Bull van ons, duffe ambtenarenkoppen die heel de dag niet veel anders doen dan slapen, te voorzien van een energiedrank. Wij behoren absoluut tot het doelpubliek! Spijtig dat niemand het hier lust. Ik ben er ook niet echt weg van, maar ‘k probeer het zo wel eens ne keer of twee per jaar. Zal er straks eens ene gaan halen.

 

Blijkbaar had ons afdelingshoofd deze frigo besteld als reclamestunt. Vrijdag werd hij geïnstalleerd. De taal-purist/militant flamingant van de afdeling was die dag vervangend afdelingshoofd. Ik herinner me hoe hij de hele gang door bazuinde dat hij niet wist wat een ‘foto’s-hoot’ was, terwijl hij donders goed wist dat het ging om een fotosessie. Dus ik kan me al levendig voorstellen hoe hij op deze Engelstalige rode stieren gereageerd moet hebben. Korte navraag bij mijn collega’s die er vrijdag wel waren bevestigt mijn vermoeden dat hij vindt dat dat ding hier niet thuishoort!

 

Deze voormiddag gaan luisteren naar mannen van de vakbond. Over de verhuis van ons huidige gebouw naar ons toekomstig gebouw. Kort gezegd: ze wisten niet veel, en wat ze wisten werd uiterst gekleurd, partijdig en eenzijdig weergegeven. Ik had niet anders verwacht.  Na hun voorstelling was er kans om vragen te stellen. Hilarisch wat voor vragen er dan uit de zaal komen:

 

‘Hoeveel koffiehoeken zullen er zijn per verdiep? Is daar al iets over geweten?’

 

Verhuis of gene verhuis, we zijn en blijven ambtenaren, moet die vraagsteller gedacht hebben.

 

‘Kunnen de ramen open? En wat is het gehalte fijn stof in de Brusselse stadslucht?’

 

Precies of de mannen van de vakbond weten hoeveel fijn stof er in de lucht zit.

 

‘Zijn er architectonische maatregelen getroffen om een tweede ‘9/11’ te voorkomen?’

 

*zaal barst uit in onbedaarlijk gegiechel en geproest*  

 

Mja, ’t is inderdaad een hoog gebouw, maar architectonische maatregelen of niet, als ze op zo’n building een Boeing droppen, zal er toch altijd minstens een raampje sneuvelen hoor. En – help! – dan komt er fijn stof het gebouw binnen!!

 

Over Boeings gesproken. Vanavond boeken mijn vriendin en ik onze vluchten voor een vijfdaags tripje naar Barcelona, eind april, begin mei. De terugvlucht met Ryan Air die we op het oog hebben is alvast heel erg voordelig: 0.62 euro per persoon, met taksen bijgerekend komt dat op zo’n 35 euro voor twee personen! De heenvlucht op vrijdag (waarschijnlijk met Vueling.com) is natuurlijk een pak duurder: massa’s citytrippers vertrekken dan voor een (verlengd) weekend. Maar als we al daar geraken zal het al goed zijn. Hopelijk zijn de prijzen vanavond nog zo aantrekkelijk! Er gaan nog twee andere vriendinnen mee, maar die moeten maar apart boeken want ze komen een dagje vroeger terug. (We gaan trouwens naar Barcelona om een vriendinnetje en haar vriendje die daar wonen te bezoeken. Zie link 'wonen in Barcelona' in mijn linkenlijstje.)

 

En nu ga ik mij maar eens een rode stier halen denk ik, anders is die frigo aan het eind van de promomaand nog altijd helemaal vol! J

15:02 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Barca Ah...Barcelona... Lucky you.... Heb ook eens die link 'corazon caliente' aangeklikt (als zware hispanofiel kan ik niet anders), heel leuk om bij weg te dromen bij dit kloteweer.....
Tja, had ik hier zo geen leuke job gehad :) was ik al lang geëmigreerd.... Maar tussen droom en daad...
Jij komt van het 'allerwestelijkste puntje van Limburg'? Kan alleen maar het slaapstadje T. zijn?

Gepost door: Steven | 06-03-06

als ik zo zie hoe goedkoop ge idd binen europa kunt vliegen...
maar la pura vida esta ahuí! and i'm coming! ;-)
veel succes muw gesmolten lestokdrankje


Gepost door: lord cms | 06-03-06

bah red bull zoiets slechts heb ik nog nooit gedronken, vleugels of niet! Maar Barcelona, da klinkt stukken beter! Een echte aanrader en 't zal ondertussen al schitterend weer zijn ginder!

Gepost door: Manlome | 07-03-06

De tickets zijn geboekt De terugvlucht kostte vanuit Girona zelfs maar 0.49 euro, zonder taksen. Met taksen 15 euro ofzo. En hoe we dan zo vroeg van Barcelona naar Girona geraken, dat zien we dan wel zeker? (desnoods met een taxi die 120 euro kost, lol)

Gepost door: liza | 07-03-06

Ik wilde vragen.. "Mag ik mee ????", maar vermits het een vrouwenonderonsje is, en het bovendien vandaag nog internationale vrouwendag is... laat maar zitten.
Iemand moet toch werken.

Gepost door: Lazy | 08-03-06

Vakbonden brrrrrr

Dat zijn hier tegenwoordig halve boeken om te lezen seg :-D

Gepost door: Péke | 08-03-06

redbull... hmmm, zo een slecht drankje... ;o)Hmmm, en Barcelona... Lijkt me wel iets ;o)

Gepost door: Anne | 08-03-06

AAAAAAAAAAARRRRRGGGGGGGGHHHHHHHH... 35 euro per persoon voor het vliegtuig naar Barcelona!!!
Wij betalen samen 440 euro!! 440 dikke grote ballen!!
Het vliegtuig is verdorie duurder dan ons hotel..
En we gaan pas in augustus..
Awoe..

(Maar Dave kreeg ik toch niet in Ryanair :o))

Gepost door: Tinkerbell | 08-03-06

*°*°*° Als dat geen schoon vooruitzichten zijn,....even helemaal weg.
Duurt nog even maar breng de zon mee he ;-)

Gepost door: zuchtje | 09-03-06

De commentaren zijn gesloten.