14-03-06

Bijtafel

Twee weken geleden molesteerden wij ons salontafeltje van 2,5 euro uit de kringloopwinkel zo erg, dat de barst in het glazen tafelblad tot een heus gat verwerd (van 'verworden'. Bestaat dat woord en zo ja, heeft het wel een verleden tijd? Hallo, mr. Van Dale?) Dus konden we ons salontafeltje dat toch wel twee jaar dienst heeft gedaan (en voorheen ongetwijfeld al vele jaren in de veranda van een smakeloos iemand) naar het containerpark brengen, waar we het voor de helft van de kostprijs mochten achterlaten. Jawel, 1,25 euro om het tafeltje te mogen storten. :-)

 

 

Dus passeerde Vriend vandaag langs de Ikea. Simpele zielen als wij zijn, kozen we voor twee Fröjsta-tafeltjes, in eenvoudig onbehandeld berkenhout. Tegen elkaar een ruime salontafel, maar ook apart te gebruiken aan beide kanten van een zetel, of als in-de-zetel-voor-tv-eten-tafeltjes. Dan heeft ieder een eigen eettafeltje. Jullie hebben het al door. Wij simpele zielen hebben hier wel degelijk een hele strategie achter bedacht. Vriend heeft net het eerste tafeltje in elkaar gezet. In het kader van het non-discriminatie-en-gelijke-kansen-beleid van de Vlaamse Overheid dat hier bij ons ook in voege is, is het nu aan mij om het tweede tafeltje in mekaar te boksen. Geen probleem voor mij. Ik grijp mijn gelijke kansen.

 

Maar Vriend mag die van hem ook nog eens grijpen als het nog eens tijd is om de vloer te dweilen. ;-)

 

ps: Verder helpt hij best goed heel erg spontaan mee met naar de winkel gaan en koken en wassen en strijken hoor. Eigenlijk moet ik niet klagen. Ben al lang content dat ik ne vakmens in huis heb die van alle markten thuis is. Behalve van de vloeren-dweilen-markt dan. ;-)

 

pps: Valt het jullie ook op dat ik tegenwoordig heel veel woorden-met-streepjes-tussen post? Is dat niet ongelooflijk irritant en wannabe hip?

 

ppps: En nu rap dat tafeltje in elkaar zetten.

 

Update: Voila, het staat al in elkaar zie. Niet mis. Geen onderdelen te veel of te weinig, in tegenstelling tot wat hun reputatie voorschrijft. Maar kwaliteit? Omvallen zal het niet doen, maar je merkt toch dat de draad van de schroefkes hypermassaproductie is hoor... Den draad pakt niet altijd even goed van den eerste keer. Maar ze staan er toch maar mooi te staan, onze nieuwe tafeltjes.

20:30 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ik vind u steeds grappiger worden en ik weet niet of dat komt omdat gij denkt dat gij grappig zijt :D

Gepost door: lord cms | 14-03-06

Ik wist niet dat ze in limburg ook nen Ikea hadden ?

Gepost door: Lazyman | 15-03-06

D'er is er ook gene in Limburg Lazy Maar wij Limburgers kijken wel verder dan onze neus lang is hoor! ;-) Onze tafeltjes komen zelfs niet uit België, maar uit Nederland! (Eindhoven)

Gepost door: liza | 15-03-06

:-) ik ken het systeem van de twee-bijzet-tafels maar al te goed :-)

Gepost door: liese | 15-03-06

En bij deze komt u in aanmerking voor het IKEA-diploma te behalen LOL
Tot nu nog geen last gehad met IKEA-meubels in elkaar draaien, en er zijn er al veel mijn handjes gepasseerd

Gepost door: Tinkerbell | 15-03-06

het-streepjes-fenomeen is-helemaal-niks-mis-mee-zolang-het-maar-doelgericht-gebruikt-wordt-in-elk-ander-geval-is-het-gewoon-irritant

Gepost door: fILLE | 15-03-06

De commentaren zijn gesloten.