06-04-06

Shoppen

Ik kan niet shoppen. Ik kan het niet. Ik probeer nochtans. Gisteren stapte ik met flukse pas richting winkelstraat, maar eens daar aangekomen vertraag ik en weet ik precies niet goed meer waar ik mijn voeten moet neerzetten. Winkels binnenstappen vind ik moeilijk. Als ik er binnengeraak, dan lijkt het alsof ik rondzweef in een zeepbel, waardoor ik niks durf/wil/kan vastpakken, laat staan dat ik iets zou passen. Roltrap op, recht tussen de rekken door, terug naar beneden en naar buiten. De rij aan de pashokjes schrikt me af. Buiten proberen tot rust te komen, voor zover dat gaat terwijl ik doorheen de mensenmassa laveer. Ik krijg een zweetaanval en word licht in mijn hoofd. Na de tweede winkel ben ik het beu en rep ik me snel weer naar mijn vertrouwde saaie werkomgeving waar niets te zien is. Rust…

 

Vandaag tweede poging. Gewoon eens een paar dingen meenemen naar een pashokje, wie weet past er wel iets…

 

Note to self 

Hm. Borsten van 27 jaar passen niet in topjes van de Jennyfer. Ook al passen die borsten in een gewoon B-cupje en past het buikje rimpelloos in een maatje small. Niet meer proberen dus. Een combinatie van een taille in maat XXS en kont van een rond medium formaat hoort ook niet thuis in voornoemde winkel. Net zo min als mijn kuiten onder een knierokje. Zegt dat die twee topjes met afvallende mouwtjes en slechts halfbedekte boobies en dat rokje en die broek met 10 cm openstaande tailleband het gezegd hebben.

 

Note to grote meerderheid van de winkels in de Nieuwstraat in Brussel:

TL-licht in de pashokjes lijkt me toch niet zo bevorderlijk voor de verkoop. Althans niet voor de verkoop aan mij. Daar sta je dan in een vaalbeige topje terwijl je sowieso al niet met vale kleuren staat (maar in de ProMod was er blijkbaar niets anders), elk haartje en puistje op je nog bleke vel uitvergroot. Niet flatterend. Alles zwijgend weer teruggegeven aan de eentalige winkeljuffrouw. Het zal wel aan mij liggen zeker?

 

Dus doen we maar verder met hetgeen in die 75 cm brede kast hangt zeker? Die kleren die ik moeizaam hier en daar stuk per stuk verzameld heb sinds mijn 16de? Drie hoopjes van vier pulls, waarvan 1 hoopje joggingtops, en twee keer vier wollen winterpulls waarvan ik er twee of drie regelmatig draag. Eén hoopje van 10 broeken, waarvan ik er drie regelmatig draag denk ik. Twee hoopjes van tien t-shirts, waarvan een groot deel bijna tien jaar oud is en dus uit de mode of (vooral) niet meer aangepast aan mijn ondertussen iets of wat volwassen leeftijd. En een rek met een vestje of drie, en nog een stuk of wat topjes en oude jacketten die ik niet draag wegens met niets te combineren. Groot probleem bij mij: ik koop een mooi vestje dat ergens in de solden hangt, om thuis tot de conclusie te komen dat het bij geen enkele van mijn broeken past. En omgekeerd.

 

Omdat ik al weken rondloop met een ontsteking aan mijn voet durf ik geen hoge hakken dragen en kan ik ook broeken met een lengte voor hoge hakken niet aandoen omdat die dan over de grond slepen. En ik loop dus ook al weken aan een stuk alle dagen met dezelfde schoenen rond. Die dan nog vuil zijn ook.

 

Straks of in het weekend moet ik maar eens mijn kast leegmaken en misschien wat spullen naar de tweedehandswinkel brengen. Of misschien beter niet, want ik heb er al zo weinig. Eens alles uit de kast halen (letterlijk en figuurlijk) en nieuwe combinaties proberen te ontdekken… Ik zou eens iemand moeten vinden die het één namiddag om de zes maanden met mij uithoudt om persoonlijk shopadvies te geven. De mensen waar ik al mee gaan shoppen ben krijgen het negen kansen van de tien op hun heupen van mij (omdat ik zo’n twijfelaar ben die nooit iets koopt), ofwel krijg ik het op mijn heupen van hun kledingkeuze…

 

Ik denk dat ik bijna rijp ben voor de shoppsychiater. Ik durf wedden dat dat bestaat. In Amerika…

14:38 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Ik kan niet shoppen omdat ik nooit vind wat ik zoek. Ik vind altijd maar weer vestjes en schoenen terwijl ik veel meer nood heb aan broeken, T-shirts en truien. En ik koop veel te snel: Ik koop in winkel 1 en in alle volgende winkels kom ik kleren tegen die veel leuker zijn, maar waar ik geen geld meer voor heb.

Ik heb - vrees ik - ook een shoppsychiater nodig.

Gepost door: Anneke | 06-04-06

shoppen bij mij is het omgekeerd vrees ik, ik koop en koop en koop en dan blijft het uiteindelijk onaangeroerd in de kast liggen (of in de plastiek zak ergens op de grond)

Gepost door: Leen | 06-04-06

shoppen Mmm, ik ga er zelf prat op dat ik een ongelooflijk efficiënte shopper ben. Ga maar naar een paar winkels, koop daar een aantal ensembles en heb tot nu toe zelden of nooit een miskoop gedaan. Ik koop wel nooit in de solden, want daar heb ik een hekel aan.

Nochtans is het aanbod in de Nieuwstraat heel groot. Het gebeurt vaak dat ik daar tijdens mijn middagpauze wat kleren of een stel nieuwe schoenen ga kopen.

Gepost door: yab | 06-04-06

en nochtans ben ik er onlangs in geslaagd
om op minder dan twee uren tijd
vier volledige outfits te kopen
(nooit meegemaakt!)
normaal duurt het dagen en jaren voor er zich iets aandient dat mijn kieskeurige goesting wegdraagt...

maar ja, deze keer dus wel...

(of andere optie, zoals ik, ze zelf maken, maar ja, ik begrijp dat dat voor velen geen optie is...)
Al zullen er velen met plezier je shrink zijn! je moet iemand meenemen die vastberaden is. Die vlakaf zegt, bweuk, lelijk, omdraaien jij en terug uitschieten en anderzijds die je zegt, wauw, dat flatteert je echt, is super, kom, geef maar aan mij, ik ga al naar de kassa aanschuiven terwijl jij je terug aankleedt... (zo ben ik, en zo zijn er vele anderen en zo moet jij iemand hebben om de winkels mee door te lopen...) (denk ik)

Gepost door: abnormalia | 06-04-06

ik vind geen kleren voor magere mensen...alle broeken zijn te wijd verdomme

tien ik was beter een smaageweest in den jennifer met u daarstraks om eens te zien of ge niet uit uw zever klapt

Gepost door: lord cms | 06-04-06

We kunnen misschien een zelfhulpgroep oprichten. Dat zal goedkoper zijn dan een shoppsychiater :p

Gepost door: Mzungu | 06-04-06

ik ga zelden in het pashokje om iets te passen... Zie je direkt aan de omstaanders of er iets goed zit of niet! Voila, en ik denk wel dat die eerlijk zijn,die hebben niks te verliezen he;-)

Gepost door: zuchtje | 06-04-06

tipje Gisteren geen zin om te shoppen en toch weer twee tshirtjes mee (pas op koopjes!). Maar ik hou ervan om met anderen te shoppen. Mijn broer is één van mijn slachtoffers: passen en zwijgen (hihi). Een andere vriendin heeft ook het wat-past-nu-op-wat-probleem, gelukkig ken ik haar kleerkast nu ongeveer van buiten én weet ik haar smaak. Dus ik zou zeggen:zoek een familielid (altijd vlakaf!) of een vriendin die kan combineren én je smaak kent!

Gepost door: soet | 06-04-06

LOL! Vooral de TL-verlichting en die absurde maten komen me bekend voor :oD
Maar shoppen op zich? No prob! Nu nog enkel de centjes :o)

Gepost door: Tinkerbell | 07-04-06

shoppen ik kijk, als het mij interessert, pas ik, als het mij aanstaat, koop ik. Heb ik niks nodig dan pas ik gewoon niet, als het te duur is ook niet, ik denk dat ik een gemakkelijke shopster ben, kga ook heel graag alleen op pad....mss moet ik maar eens meegaan?

Gepost door: liese | 07-04-06

don't panic spaar Uw zenuwen en centjes om je te verplaatsen : waai eens binnen op www.comfyweb.eu en je bent meteen van je shop-angsten verlost ;-)

Gepost door: Priscilla | 23-11-07

Online Shoppen De beste oplossing voor uw probleem is online shoppen je moet geen winkel binnen stappen en zeker geen mensen aanspreken je kan er uren window shoppen zonder maar 1 iemand lastig te vallen.

Een goede tip voor als je leuke originele geschenken zoekt is http://www.shoppeninstijl.be

Gepost door: zotte | 08-01-08

Hier een betere link

Gepost door: zotte | 08-01-08

De shopup van Waasland Shopping Center Heb in Waasland Shopping Center iets leuk ontdekt. Ze lanceren daar de ShopUp. Het is een programmaatje dat je op je computer installeert. Het bevat alle winkels van het shopping center. Je kan je favoriete winkels aanvinken. Als er een nieuwe collectie binnenkomt bij die winkels wordt je op de hoogte gebracht via een klein berichtje onderaan je scherm.
Het leuke is dat je anoniem bent, geen e-mail adres, geen adresgegevens, geen lastige logins. Ik heb het geïnstalleerd en het is heel leuk om te gebruiken. Zeker eens proberen.

http://www.shopup.be

Gepost door: Katrien | 30-05-08

Online shoppen in de USA In amerika is alles goedkoper. Vooral op dit moment met de lage dollarkoers. Helaas versturen de grote amerikaanse online shops niet naar België. Wij hebben hiervoor een oplossing gevonden. Alle artikelen worden eerst naar ons amerikaanse adres verstuurd, waarna deze worden doorgestuurd naar België. Voor meer informatie zie www.shopusaonline.nl

Gepost door: Linda | 24-08-08

De commentaren zijn gesloten.