24-04-06

Eén-vijf-tien-stokje

Ik kreeg dit stokje van niemand, dus ik heb het zelf ergens meegenomen, zomaar zonder toestemming of niks! Da’s enerzijds een beetje zielig, maar langs de andere kant toch ook wel heel erg gedurfd, niet?!

 

Waar was ik één jaar geleden?

Dit is een makkie. Een jaar geleden blogde ik al, dus 't is gewoon een kwestie van alle volledig nutteloze details uit mijn leven uit die periode op te zoeken. Zo ongeveer een jaar geleden waren er net twee goeie mooie huisjes voor ons neus weggekocht. Dat was wel stressy en ontgoochelend. Maar het is dan uiteindelijk toch nog goed gekomen, want een paar maanden later vonden we nog een ander goed mooi huisje :-). Ik was toen ook nog een beetje actief op de blog met curieuze commentaar van Vriend (met wie ik toen al meer dan een jaar samenwoonde). Die ligt al een hele tijd stil wegens... euh, er gewoon niet aan denken om er iets op te zetten? Een jaar geleden ging ik met twee vriendinnen naar ons favoriete kuurcentrum. Da’s ook alweer een tijd geleden, dat mag ook nog eens op de agenda gezet worden. Ik kreeg een mp3-speler cadeau van Vriend. Daar ben ik vorig jaar een aantal keren mee gaan joggen, maar samen met de verwaterende jogplannen, verdween ook de mp3-speler op de achtergrond, de schuif van de kast in. Als mijn voet genezen geraakt en de zon er eens wil doorkomen, zal ik hem nog eens uithalen. Ik werkte al een jaar waar ik nu ondertussen twee jaar werk en struggelde met secretaresses en koppige ambtenaren over het drukken van visitekaartjes met mijn naam erop. Op een bepaald moment heb ik het gewoon opgegeven. En nu heb ik nog steeds geen visitekaartjes. Maar ik leef nog steeds. En ik kreeg afgelopen week drie complimentjes over mijn werk, van vier verschillende personen (da’s kunnen, hè!). Dus visitekaartjes zijn gewoon helemaal nergens voor nodig, da’s duidelijk.

 

Waar was ik vijf jaar geleden?

Da’s al iets moeilijker. Toen blogde ik nog niet, dus moet ik gewoon in mijn eigen menselijke en falende geheugen gaan graven. Een simpele berekening leert ons dat 2006 – 5 = 2001. In 2001 zat ik gewoonweg keihard te werken in de enige kandidatuur Communicatiewetenschappen aan de VUB. Ik had al een hogeschoolopleiding achter de rug, dus ik mocht de eerste twee jaren in een keer doorbijten. Mocht… alsof het een voorrecht was. Alle prullevakjes waar je amper iets voor moest doen vielen weg. En alle zware hoofdvakken met de allerdikste cursussen en de allermoeilijkste theorieën en de allerstrengste proffen en de allerzwaarste examens bleven over. Maar we beten door en geraakten er door. Met dank aan de zeven lotgenoten die in dezelfde positie zaten. Waarvan er vier afhaakten in de loop van dat eerste jaar. En van de overblijvende vier gingen er twee naar een andere unief voor de licenties. Met z’n tweeën haalden we ons diploma in 2003. Twee van de acht die startten. Of eigenlijk niet. De andere had nog een extra jaar nodig voor haar thesis. Dus ik was eigenlijk de enige die de klus klaarde in drie jaar! Ge moet niet vragen wat voor een zware studie dat was! J Ik woonde de eerste twee jaren van mijn universitaire studie samen met mijn toenmalig lief (waar ik al twee jaar mee samen was, dus uiteindelijk heeft het vier jaar geduurd). We hokten samen op een verdieping van een herenhuis niet zo ver van de VUB. Noem het een studio of een klein appartement. Het had drie ruimtes: eentje was in twee verdiepen verdeeld. Dat kon, dankzij de hoge plafonds. Boven op de mezzanine was een slaapruimte, beneden bureau. De tweede kamer was living/eetkamer, met balkon. In de derde ruimte werd er gekookt én gedoucht! J Jep, d’er was geen aparte badkamer, maar voor de rest was alles er dik in orde. En dat alles voor slechts 11.500 Belgische franken per maand. Waar vind je dat nog in Brussel?

 

Waar was ik tien jaar geleden?

Tien jaar geleden zat ik in het vijfde middelbaar, als ik me niet vergis. In de richting Latijn-Moderne Talen. Ik amuseerde me te pletter, met vriendinnen naar plaatselijke fuiven gaan en headbangen op Rage Against The Machine en Nirvana. Ah nee, toen was het al Pennywise en NOFX en No Use For A Name en meer van dat leuks. We hielden pyamafeestjes. Ik had een sk8erboi-lief. We droegen veel te lange en veel te wijde t-shirts en idem dito skatebroeken. En old-skool Adidas-schoentjes en –vestjes. En een skateboard op de bagagedrager van de fiets of onder arm. Ik droeg een paarse plastic koe aan een touwtje om mijn nek. Dat was cool. We gingen naar het cafeetje dat in de scoutslokalen van een buurgemeente ingericht werd elke zaterdagavond. Daar kostte een flesje bier maar 20 frank. En in het jeugdhuis waren we ook al eens terug te vinden. Mijn haar stond toen met gel in punkpieken naar omhoog. In dat jaar kwamen ook de veel te kleine, veel te korte t-shirts in de mode. Met gekleurde biesjes aan de mouwtjes en halsuitsnijding. Mijn eerste was knaloranje met blauwe biesjes. Het opschrift meldde dat ik een ‘Fly Girl’ was. En daar was ik zelf ook heilig van overtuigd. Nu nog steeds zelfs. J Die kleine t-shirts waren toen nog niet zo ingeburgerd, ze kwamen als een donderslag bij heldere hemel in het oversized tijdperk. Als je een t-shirt durfde dragen met mouwtjes die niet tot aan je ellebogen kwamen, werd dat tot baby-t-shirt gebombardeerd door de jongens van de klas. We begonnen toen ook al in de ban te raken van fenomenen als Chrysostomos en 18-jarigen-vaten. We werden af en toe al eens uitgenodigd voor van die wilde braspartijen door iemand uit het laatste jaar (met dank aan een vriendin die een broer in het laatste jaar had), en onze fantasie sloeg al op hol: zoiets zouden we ook organiseren! Maar daar mag ik niets over vertellen want dat is nog maar negen jaar geleden. We zullen dan maar concluderen dat we nog redelijk jong zijn zeker? J

 

ps: Jullie krijgen de toestemming om het stokje hier mee te nemen zonder het aan mij te vragen...

 

10:58 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goeiedag! Mag ik je een zeer aangename dag en werkweek toewensen!

Gepost door: De Astroloog | 24-04-06

:-) jij gekke meid! ik had nog gedacht, liza zal dat stoklje wel zoamar pakken bij tftc!
:-)
ik kom later nog eens lezen over uw duister verleden!

Gepost door: lord cms | 24-04-06

oooh dat durf ik dus niet hé, zomaar in het verleden terugkijken... :s

Gepost door: Anne | 24-04-06

De commentaren zijn gesloten.