14-06-06

We let him entertain us

Vriend had via een vriend tickets voor Robbie Williams. Ze gingen met een groepje van vier kameraden gaan, en alle tickets waren al verdeeld, het concert was uitverkocht. Hoe dichter het concert naderde, hoe meer spijt ik had dat ik niet meekon. Ten tijde van Take That was ik ook maar vijftien en van het vrouwelijk geslacht (dat laatste ben ik nog steeds). Hoewel mijn voorkeur in die tijd vooral uitging naar Nirvana en Rage Against The Machine, had Robbie toen toch ook al een plaatsje in mijn hart, ver boven de andere leden van de boysband. Geen moederskindje, maar een klein beetje een bad boy met ondeugende ogen en lach.

 

Groot was dan ook mijn verbazing en blijdschap toen Vriend me eergisteren liet weten dat ik toch meekon. Verrassing! J Hij had het nog langer geheim willen houden, maar was mijn gezaag over het feit dat ik niet mee kon waarschijnlijk beu. :-S

 

Vriend moest gisteren werken tot zes uur, en kon dus pas om zeven uur thuis zijn. Aangezien het zonder file een uur rijden is naar Brussel, vreesde ik al het ergste. Meer dan 50.000 mensen die naar dezelfde plek moeten, dat moest wel voor een verkeersinfarct zorgen. Mijn examen van een paar maand geleden indachtig, kon het niet goedlopen. 3000 mensen namen toen deel aan dat examen op de Heizel, en dat zorgde toen voor een file vanaf de afrit van de autostrade tot aan de ingang van het gebouw. Gisteren raakten we echter quasi filevrij tot aan de parking, en wonder boven wonder vonden we nog een plekje op Parking C. Zij het dan helemaal achteraan in een berm… We werden door vriendelijke en grappende stewards onthaald en de weg gewezen. Het concert zou om kwart na negen, half tien beginnen, maar we zaten nog maar goed vijf minuten op onze stoel of stipt om negen uur knalde het vuurwerk al van het podium.

 

Momenten/nummers/bindteksten die ik me het best herinner:

-         de karaoke van ‘Strong’

-         het duet met Jonathan ‘My shadow and me’

-         Robbie die kloeg over het gebrek aan ‘blote tetten’ bij zijn vorig concert en prompt tien beha’s naar zijn hoofd gesmeten krijgt, waarna hij die rond zijn nek hangt en verderzingt

-         Robbie die kloeg dat er dan wel beha’s naar hem gesmeten werden, maar dat hij nog altijd geen blote tetten gezien had. Waarop een zotte blonde aan het podium haar tetten laat zien, en Robbie er meteen een camera op af stuurt, zodat het hele stadion haar kon zien.

-         Het herhaaldelijk tussendoor zingen van Bohemian Rapsody. Ik denk dat dit begon met de roadie die zijn micro van de standaard kwam halen en de standaard meenam: ‘He’s just a pole boy, from a pole family…’

-         Robbie die aan het eind iedereen uitnodigt om nog iets te komen drinken in de bar van het Conrad hotel, waar hij logeerde. (Weet iemand wat daar van gekomen is?) (Update: politie heeft ingang van hotel streng bewaakt en zelfs een deel van de straat afgesloten...)

-         Tijdens het concert ging de zon onder, en dat gaf een leuk sfeereffect van licht naar donker. Belichting (zo kan je het eigenlijk niet noemen…)… euh… de lichtshow was ook dik in orde.

-         Het weer was perfect, niet te warm, niet te koud. Geen regen tijdens het concert.

-         Op een bepaald moment grapte Robbie: sorry dat ik jullie van het WK voetbal afhou. Ai nee, België doet toch niet mee dit jaar zeker? Oops… :-D Dit is het eerste jaar wereldbeker zonder België sinds 1978 (1974?). ‘It’s not the same without you!’.  Nee, dat is het zeker niet. :-D Dit jaar meer kwaliteitsvoetbal waarschijnlijk… :-D

-    Iemand belde een thuisblijver en liet hem/haar meeluisteren door de gsm. Robbie pakte de telefoon en zong er in! :-D Geweldig!

-         En vooral veel goeie nummers en grappen tussendoor…

 

Nog een goed punt voor de organisatie, naast de vriendelijke stewards: zeer propere wc’s zonder wachtrijen maar mét wc-papier en zeep en handdoeken aan de lavabo’s. Zeldzaam op massa-evenementen.

 

Negatieve punten:

 

-         tijdens de eerste nummers stond het geluid niet echt goed. Maar ze zullen dat testen in een leeg stadion veronderstel ik, en met volk erin zal de demping wel anders zijn zeker? Na twee nummers was dit naar mijn mening in orde gebracht, dus ok.

-         Na het concert begon het te regenen (gelukkig niet te erg). Om tien na elf waren we op de parking. Om één uur (dus exact een uur en vijftig minuten later) reden we de parking af!!! Ik weet niet of het mogelijk is, maar zouden ze daar mits het aanbrengen van wat pijlen met de verplichte rijrichting geen verbetering in kunnen brengen? Om twee uur waren we pas thuis. Het heenrijden en parkeren verliep dus vlot, bij het wachten om naar huis te rijden dachten we dat we misschien toch beter de metro hadden genomen…

 

Maar vergeet deze negatieve punten, ’t concert loonde echt de moeite!

12:48 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

allez de! waar vooruw geld!

Gepost door: lord cms | 14-06-06

Jonathan! Ik ben niet helemaal wild van de Robbie maar wel van Jonathan Wilkes ... alleen al hiervoor had ik willen gaan maar helaas niet maar aan tickets geraakt en alleen al hiervoor had ik wel naar het Conrad willen gaan ;-)

Gepost door: Dana | 14-06-06

ik heb gehoord dat het geluid van het begin tot het einde niet goed zat... Ma ja, dat waren dan echt wek hele goede kenners van muziek hé... Mss viel het dan toch nog niet zo op :)

Gepost door: Steffie | 15-06-06

tiens ik heb alleen maar goeie commentaren gehoord van het concert...

Gepost door: liese | 15-06-06

Oew, oew, oew! Jij hebt Robbie gezien?? Me so jealous!

(btw, ik ben 1m61, dus inderdaad niet echt groot!;))

Gepost door: AV | 15-06-06

*°*°*° Ach geluid is op die momenten bijzaak :$ ;-)

Gepost door: zuchtje | 15-06-06

haha genoeg blote tetten dus :-) typisch iets voor robbie eigenlijk
groetjes

Gepost door: g*lover | 17-06-06

Helaas 'k had geen ticketjes voor de robbie. Maar je verslagje heeft al vééél goedgemaakt :)

Gepost door: An | 19-06-06

Lekker ding! Die Robbie... ;-)
Ben de dag erna geweest... hele tijd regen, waardoor hij tussen de 'poor boy' (is het dat niet wat ze zingen?) Singing in the rain begon te zingen en het hele stadion mee!! Geweldig! En dat mopje over het Wk maakte hij bij ons ook! ;-) Met veel boe-geroep tot gevolg! ;-)

Gepost door: ieneke | 26-06-06

@Ieneke Oorspronkelijk zingt Queen inderdaad 'poor boy', maar Robbie maakte er 'pole boy' van nadat de roadie de 'pole' van de micro (pole = paal, standaard waar micro op bevestigd was) kwam weghalen. Een grappige woordspeling vond ik...

Gepost door: liza | 28-06-06

De commentaren zijn gesloten.