04-07-06

Weekends

Ik had allerlei weetjes over het weekend voor het afgelopen weekend verzameld. Maar hier nog niet neergetypt. Een week later lijken de details zo detaillerig dat je dat hele weekend wel in één zin zou kunnen samenvatten. Maar toch was het eigenlijk heel leuk. Zo van een leukte waar je moet bijgeweest zijn, want op een blog zegt dat toch niets. Zaterdag een hele avond - tot 's nachts - op een terras zitten eten en drinken met zeven vrienden. Gebabbeld over verleden, heden en toekomst. Impliciet geconcludeerd dat het allemaal goed was, of dat het wel goed zou komen. En vooral heel veel gelachen, een paar moppen verteld en ons geamuseerd.

 

 

Zaterdagvoormiddag kochten we op de rommelmarkt een oude strandstoel. Ik vond hem er wel leuk uitzien (model zie foto). Hij zit lekker en past wel op onze koer/terras vind ik. (Wanneer is een terras een koer en wanneer is een koer een terras?)

 

Vorige week ben ik gaan joggen met mijn (denk ik) minst sportieve vriendin. Hoewel 'minst sportief' nog redelijk sportief is in onze middens. Ze fietste dit jaar al regelmatig tien kilometer heen en tien terug naar de school waar ze lesgeeft en gaat ook af en toe zwemmen. Maar joggen, dat had ik nooit in haar gezien. Het was ook al meer dan een jaar geleden dat ze nog een poging tot joggen had ondernomen. Ik vreesde het ergste en zei bij de start als verwittiging: als je moe bent, dan loop ik wel door hè! Loopt ze daar toch niet boenk 3,5 kilometer aan één stuk door zeker?!? Chapeau!

 

Afgelopen zondag besloot Vriend dat ie eindelijk oud genoeg was voor een échte fiets. Zo eentje met 'port-bagage' en spatborden en al. En vering in de voorvork en onder de zadelpen. En een naafdynamo. Tegen de middag was de Puch Street 100 de zijne, in de grootste framemaat die beschikbaar was, speciaal voor hem gemonteerd (het modelletje dat je zo uit de toonzaal kon meenemen was te klein). In de namiddag zijn we dan met de fiets wezen bosbessen plukken, samen met mijn ouders. Met ons vier plukten we 2 kilo bessen, goed voor zes halve-liter-potten confituur jam. (jam = een dik, geleiachtig mengsel van met suiker ingekookte vruchten, waarbij de stukken vrucht nog aanwezig zijn, confituur = gekonfijte vruchten, gelei = een sap, zonder stukken vrucht erin, een dik geleiachtig mengsel van met suiker ingekookte vruchten.) Lekker! Met uw blote vingers de warme kastrol uitlekken, of bosbessenjam op vanilleijs, of gewoon op de boterham.

Het is vandaag zo warm dat de lijm tussen de zool en de hoge sleehak van mijn dure, chique en goedlopende sandalen aan het smelten is, waardoor de hak langzaam van de zool loskomt. Ik heb het er niet op gewaagd ermee naar de bib te wandelen. Hopelijk haal ik straks nog net het station, om me dan in een airco-trein te zetten, waarna de schoendelen zich door de koelte magischerwijs vanzelvens weer aan elkander zullen hechten...

13:06 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

:p nie beginnen over 'tverschil tussen confituur en jam en gelei hé makkerin!

Gepost door: lord clms | 04-07-06

jaja wrijf het er maar in dat gij een airco trein hebt!
ik zal wel puffen en bakken op mijn boemeltreintje...

Gepost door: An | 04-07-06

@An Wij mogen zelfs een uur vroeger stoppen met werken omdat het zo warm is! Wij hebben hier in 't gebouw dan ook geen airco... Maar jij ook niet denk ik hè?

Gepost door: liza | 04-07-06

terras versus koer zoals gedacht: (ik heb het even voor je opgezocht)

koer (de ~ (m.), ~en)
1 [Belg., niet alg.] binnenplaats

ter·ras (het ~, ~sen)
1 afgescheiden ruimte in de openlucht, met zitjes waar men kan uitrusten of iets consumeren
2 plat dak waarop men kan lopen of zitten
3 horizontale laag of vooruitstekende vorming tegen een helling

(een terras zit dus niet ingesloten door muren).

En als jij mag stoppen, vroeger, omdat het te warm is met werken kan je volgens mij die schoenen ook factureren op het werk. Werkonbekwaamheid of zo moet toch te verantwoorden zijn ;-)

Gepost door: abnormalia | 04-07-06

@abnormalia Ha! Dan hebben wij dus een terras. :-) Mijn eigen interpretatie was: een koer hoort bij een oud huis en een terras bij een nieuw. :-) Zomaar. Gevoelsmatig. Niet omdat het zo in een woordenboek zou staan.

Gepost door: liza | 04-07-06

een koereke doen gevoelsmatig is veel interessanter dan het woordenboek. een koereke heeft meer muren, dat denk ik ook wel. maar met nen koer associeer ik ook oude grijze tegels. genre trottoir.
ik kijk naar buiten: wie heeft de zon gestolen?
succesn og met de blog

Gepost door: piro | 05-07-06

@piro Ja hè! Op ons terras liggen dus van die oude grijze tegels in stoepstijl. (wat een gevoelsmatig mooi woord is dát wel niet zeg? Stoepstijl. En dat staat negen kansen van de tien niet in het woordenboek.) Dus blijf ik ons terras af en toe nog maar eens koer noemen. Ondanks het nijpende gebrek aan muren. Er grenzen maar twee muren aan onze koer. Toch maar twee huismuren. Maar eigenlijk ook wat betonnen platen van onze betonnen garage. En wat betonnen platen van het betonnen schuurtje. Nu ik er bij stilsta: dat verklaart natuurlijk het koergevoel... hoewel er tussen huis en garage en schuur nog openingen naar oprit en voortuin en achtertuin zijn...

Gepost door: liza | 05-07-06

nog eens terug over die belastingen... jij hebt toevallig ook geen idee waar je "giften en donaties" moet invullen...? Na wat snel speurwerk kon ik dat niet zo een-twee-drie vinden, maar misschien dat jij na een diepgaande studie...

En over dat "koerke-terras": een benaming voor hetzelfde, onlangs gehoord op de nederlandse tv: "onderhoudsvrije tuin" (!) : )

Gepost door: Tientjuh | 05-07-06

@Tientjuh Euh, ik ben blijkbaar niet vrijgevig genoeg, want dat heb ik niet moeten invullen, en ik weet ook niet waar ik het zou moeten invullen...

Gepost door: liza | 05-07-06

De commentaren zijn gesloten.