05-07-06

Gisteren

Hier lag ik gisteren zie:

 

 

Een surf- en zeilvijver waar niet gezwommen mag worden. En nee, 't is niet die in Antwerpen waar gisteren een meisje verdronk. 't Is er een op fietsafstand (mooi ritje) van waar ik woon. Er mag dus officieel niet gezwommen worden, omdat er geen toezicht is. Toch doet iedereen het. Gisteren waren er zelfs alleen maar zwemmers, geen enkele zeiler of surfer. Eergisteren was de politie naar het schijnt langsgekomen, maar die hadden niemand uit het water geroepen. Waarom zou niet iedereen op eigen risico mogen zwemmen? Ouders met kinderen kunnen toch op hun kindjes letten? Mensen die kunnen zwemmen kunnen toch zelf bepalen of ze het risico willen nemen in het diepe te gaan of enkel te zwemmen waar ze nog kunnen staan?

 

Of zie ik het verkeerd?

12:42 Gepost door Liza | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

ik zie kik u daar neit ligen! :s

Gepost door: lord cms | 05-07-06

@sufkopsmurf CMS Natuurlijk ziede mij daar niet liggen. Ik schreef het toch: hier lag ik gisteren. Nu niet. Nu ben ik op mijn werk. Sufkopsmurf!

Gepost door: liza | 05-07-06

ja en nee je ziet het niet verkeerd... maar als er dan iets gebeurt, wie is dan verantwoordelijk? Straks organiseert men weer een mars om meer 'redders'...

Gepost door: Manlome | 07-07-06

mja Wie is er verantwoordelijk als er staat: zwemmen op eigen verantwoordelijkheid? Iedereen die zwemt is dan verantwoordelijk voor zichzelf. Maar hier in België worden mensen voor alles en nog wat tegen zichzelf beschermd, of ze nu willen of niet. Soms wel als het niet hoeft, en soms niet als het wel zou moeten. Soit, we mogen niet klagen hè.

Gepost door: liza | 07-07-06

mmmh Je hebt gelijk. Zwemmen zou op eigen risico kunnen. Maar als jij daar ligt te verdrinken, of iemand van je dierbaren, dan zal je blij zijn als er een redder in de buurt is om te komen helpen. Eigen verantwoordelijkheid is fijn, maar niet als het gevaarlijk is. (en water is gevaarlijker dan je denkt. Tricky beestje hoor, believe me.)

Gepost door: babs | 08-07-06

mja, hmm, euh... Moeilijke kwestie eigenlijk hè. :-) Water is idd gevaarlijk. Maar ik denk dat de zee of een rivier toch al een pak gevaarlijker is dan een vijver, wegens de stromingen. Zelfs als je in de zee in het ondiepe blijft, kan je meegesleurd worden. Dat zal in een vijver niet gebeuren. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, dat je een flauwte krijgt ofzo... Maar dat kan altijd, ook als je achter het stuur van je auto zit, of net met de fiets een drukken straat oversteekt...

Ach, verbod of geen verbod, ik zwem er al heel mijn leven op eigen risico, en ga dat toch blijven doen.

:-p

Gepost door: liza | 08-07-06

een heel moeilijke ! van vijvers en meren ken ik niets af, maar ik vind dat als er een bordje zou staan "zwemmen op eigen risico" dat het wel zou moeten kunnen. Achteraf moeten ze dan niet komen klagen als er iets mis gaat...

Wat de zee betreft ben ik absoluut voorstander van de bewaakte zones. Mijn ventje heeft jaren lang redder gestaan en er waren altijd mensen die perse in de onbewaakte zone ernaast moesten gaan zwemmen omdat het toch zo veel kalmer was ginds... met als gevolg dat als zij in de miserie kwamen de redders hun "bewaakte" zone mochten verlaten om die stoemerikken (pardon, maar dat zijn ze) uit zee te gaan vissen.... zucht!

Gepost door: An | 12-07-06

wel als volwassene zou je de eigen keuze moeten hebben in een vijver te gaan zwemmen... Bij ons in de buurt is er zo een put van de schelde die is rechtgetrokken... Wij gaan daar altijd zwemmen 'op eigen risico'... Anders mogen we niets meer :s

Gepost door: Anne | 19-07-06

de schoonste scène uit de witte van zichem Waar eindigt een serieuze risicobegrenzing en begint betutteling en bedillerigheid ? Een overheid die onmachtig is de 'substantiële' problemen op te lossen, houdt de schijn van 'betrokkenheid' hoog door zich met futiele zaken in te laten, maar wat wil je : het overgrote deel van de mensen wil alles 'geregeld' zien .
Moet een lokaal bestuur van elke plas het contaminatiegevaar vaststellen ? Er is al veel te veel verkeerssignalisatie, laat dus in de vrije natuur geen waarschuwingsborden verschijnen. Gisteren verscheen een wetenschapppelijk rapport waaruit bleek dat net het hooggezuiverd zwembadwater debet is aan toenemende astma en zo. Dus, ploeter in die plaatselijke plas !!

Gepost door: vorst | 20-07-06

koude onderlaag Heeft ook te maken met het volgende: water warmt geleidelijk op, dus eerst de bovenste laag en zo meer en meer de diepte in. Al zal het met de tropische periode nu niet veel uitmaken, tijdens normaal belgenweer kan je zo bekomen dat je eens voelt aan het water en denkt 'aangenaam warm' maar bij het nemen van een duik in (zeer) koud water komt dat zich er net onder bevindt en daardoor een hartstilstand krijgt.

My 2 cent..

Gepost door: nobody | 23-07-06

De commentaren zijn gesloten.