24-07-06

Verlengd weekend

Donderdagavond vierden we met z’n vieren (hoe toepasselijk) de vooravond van onze nationale feestdag in de Mosquito in Hasselt. Alle excuses zijn goed voor een caipirinha. Het weer is heerlijk voor terrasjes laat op de avond. Je kan tot ’s nachts blijven zitten met korte mouwen…

 

Vrijdag in de dag zon zon zon en dat liet ik me geen twee keer zeggen. Hup, bikini aan en dan het fietske op (eerst natuurlijk nog iets over die bikini aangetrokken). Naar de plas uit onderstaand postje getrokken en gezellig met twee vriendinnen wat liggen babbelen in het gras, af en toe een duikje nemen, wat in een boekje lezen… Zo kan ik die hete dagen wel uithouden! ’s Avonds een plekje gezocht op een terras in het caféstraatje van Mol. Welgeteld één tafeltje konden we nog vinden. Het café was misschien niet meteen onze stijl, maar de caipiroshka’s (met vodka limoen ipv cachaça) waren er niet te versmaden, beter dan de caipirinha’s in de Mosquito.

 

Zaterdag in de namiddag een beetje onze neus achterna een toertje met de auto gedaan met Vriend. Voor de avond hadden we gereserveerd voor een bende van acht in tapasbar La Cantina du Sud. Daar namen we bij het vastnemen van de kaart meteen een drastische beslissing: we bestelden alle tapas die op de kaart stonden, zowel de koude als de warme! Gevolg: we kregen 25 verschillende hapjes voorgeschoteld, per acht of negen in drie gangen. Standaard tapas als gerookte ham, chorizo, calamares (met en zonder korstje), olijven en patatas bravas zijn altijd lekker. Hier zaten ook wat speciallekes bij zoals rauwe scampi in een romige marinade. Verder ook: bloemkoolsalade, ansjovisjes, nachos met guacamole, mozarella met tomaat, gebakken sardientjes, gekruide feta, gecaramelliseerde kippenboutjes, kippenboutjes met sesamzaadjes, ribbekes, enzovoort en enzoverder, goed voor een dikke twee uur knabbelplezier. Een verre kennis van mij van zo’n tien jaar geleden was er ook bij (uitgenodigd via gemeenschappelijke kennis), samen met zijn vriendin. ‘k Vond hem vroeger al ne toffe mens, en zijn vriendin bleek ook een plezante te zijn. Na het dessert zijn we met hen nog een terrasje gaan doen.

 

Zondagochtend opgestaan en meteen een picknickpakket klaargemaakt. Met z’n zessen naar de Lietenberg in Zutendaal getrokken. We moesten niet ver wandelen om een idyllisch plekje te vinden waar we onze dekentjes uitspreidden. Slaatjes, pistoleetjes, yoghurtjes en fruit werden met smaak verorberd. Iemand had het geniale idee van een doos Trivial mee te brengen. ’t Is zo eens iets anders, Triviallen in het bos, met de bomen boven je die de zonnestralen laten dansen op het spelbord. Om twee uur ging het blote-voeten-pad open, daar waren we eigenlijk voor gekomen. Dus schoentjes uit, en we waren vertrokken voor een uur oeh en ah en ai… J Witte zand, zwarte zand, boomschors, trappen van houten palen, een modderbadje, waterbassins, denappels (de zachte variant), witte keien, gekleurde keien, wiebelbruggen en andere hindernissenparcourtjes… afgesloten met een ijskoude voetendouche. Ik vond het best leuk, al waren er blijkbaar bij die gevoeligere voetjes hadden en het niet voor herhaling vatbaar vonden. Na het voetenpad zijn we nog gaan kijken naar de bouwgrond van een vriendin. We waren toch in de buurt. En de grond lag ook midden tussen het blote-voeten-pad en de terrasjes van Bilzen, waar we ons tegoed deden aan wat ook maar verfrissing kon brengen. Amper thuis kreeg ik telefoon van mijn ouders. Of we geen streekgerecht uit de Auvergne wilden komen eten. ’t Recept hadden ze opgepikt tijdens hun vakantie. Nieuwe patatjes met kaas, look, peterselie en spek. Een eerder winters gerecht misschien, maar toch best lekker. Als tegengewicht voor de truffade (zo heette het gerecht), nog vier bakjes ijs gaan halen (vanille, mokka, chocolade en stracialla) en een goed cremeke gegeten als afsluiter van het verlengde weekend. De activiteitenboekingen voor komend weekend mogen nú starten, want dit soort weekends zijn echt voor herhaling vatbaar! ;-)

16:00 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Info Weet u niet waarheen deze zomer? Kom dan kijken naar de nieuwste attractie in het dolfinarium van het Bannypark!

Gepost door: P.M. | 24-07-06

idd die meest drukke weekends zijn de beste :)

Gepost door: Steffie | 24-07-06

tapas waar ligt die tapasbar? k krijg honger als ik het lees !

Gepost door: Leen | 24-07-06

Ja dat leek me een geweldig weekend: zon, vrienden, vriendinnen, fun, fun, fun!

Gepost door: Llleennn | 25-07-06

De commentaren zijn gesloten.