27-07-06

Warme gedachten, oververhitte ideeën

Een paar nachten geleden droomde ik over kaasblokjes.

***

Mijn auto heeft deze week een groot onderhoud gekregen. Het draakgroene monster kan er weer een tijdje tegen.

***

Ik vraag me af wat er gebeurd is met dat Belgisch koppel in Spanje en die dode baby. En ik vraag me af of vermoedens van abortus zomaar samen met de namen van die mensen in de krant mogen komen voor er iets bevestigd is. Houd die mensen dan toch in de anonimiteit zodat niet elke verre en dichtbije kennis over die mensen begint te roddelen, denk ik dan.

***

Gisterenochtend nam ik de toeristentrein. De trein die het uiterste oosten van het land verbindt met de Far West van België. Een trein vol frigoboxtoeristen. Buggytoeristen met kleine kinderen. Ik krijg er iets van. Ze nemen veel te veel zitplaatsen af van de pendelaars. En maken veel te veel lawaai, zodat pendelaars niet kunnen slapen of op hun gemak lezen. Maar stiekem geniet ik er ook van hen te observeren. En stiekem erger ik er me op een of andere manier graag aan hen. Zoals die twee gezinnen die samen onderweg waren naar Blankenberge. Twee mama’s van 130 kilo in glanzende mouwloze tops (nee, geen topJES). Glamoureus glanzend stof, 100% acryl. Waarschijnlijk om hun vrouwelijke vormen te benadrukken ofzo. Haar in een ‘gemakkelijk’ superkort kopje geknipt. Buggy met kleine en frigobox met sandwichen en blikjes cola bij de hand. De man in het gezelschap luisterde naar de naam Johnny. (I kid you not.) Ik noem hem de man in het gezelschap, omdat ik denk dat hij niet de papa van de kindjes was. De kindjes noemden hem namelijk ook Johnny. Johnny was op een leeftijd waarop mensen de eerste grijze haren beginnen te vertonen. Zijn haar werd net in een middenmeet gekamd, en dan met veel gel of brillantine zeer dicht tegen de hoofdhuid vastgezet. Hij draagt een modieus wit mouwloos singlet voor mannen, in zo’n dunne stof dat je zijn tepels erdoorheen kan zien. Short in parachutestof met ingebouwde gsm-houder. Nurkig kijkt hij vanonder zijn borstelwenkbrauwen. Armen over elkaar, rossige snor over zijn neerwaarts gerichte mondhoeken geslagen. Johnny was er niet zo graag bij, denk ik. Rond elk station waar de trein stopte een geroep tussen mama, kinderen en Johnny, kijkend wie zou uitstappen en wie waar zou kunnen gaan zitten. Een geroep om sandwichen. Een geroep om wie wat wil drinken uit de frigobox. Wat een theater. Blij dat ik een buitenstaander was, stapte ik in Brussel uit. Blij dat ik kon gaan werken en niet tot in Blankenberge op de trein moest blijven zitten. Blij dat ik me niet tussen de mama’s en Johnny’s op het strand moest posteren om me een hele dag te ergeren. Dat zou van het goede teveel geweest zijn…

***

Gisterenavond wilden we nog even naar buiten voor wat frisse lucht, voor zover die er überhaupt nog ergens is in deze tijden. We maakten nog een slenterwandelingetje door het dorp, een blokje om. Aan de tweede hoek van het blokje, besloten we er nog een blokje bij te doen. Wat een heel kort uitje moest worden, werd een wandelingetje van een half uur. En aan het einde van onze weg moesten we wel langs de terrasjes, niks aan te doen. Volle terrasjes, om half twaalf ’s avonds. Hier en daar zwaaiende handen. We zwaaiden terug. En keken eens naar elkaar. Gaan we er nog even bijzitten? Ok, heel even dan, want morgen weer vroeg op. Ik heb het gepresteerd om toch om half een in bed te liggen. Als je om kwart voor zes op moet, is op tijd bed in gaan geen overbodige luxe. En nu ben ik toch wel moe. Gelukkig is het weekend in aantocht. Maar eerst nog een dagje doorwerken om klein deadlinetje te halen.

***

Maar ‘k heb honger. Heel veel honger. En zo kan ik niet werken. Waar zijn die kaasblokjes uit mijn droom?

 

*slentert loom door veel te warme kantoren richting cafetaria*

10:05 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

vraagt zich af of liza dan in de cafetaria
zwetende kazekes heeft getroffen?

Gepost door: abnormalia | 27-07-06

waw weet je dat je heel goed kan schrijven? ik kom zonet terug van wat literatuur (H. Kureishi, als je dat wat zegt), en de manier waarop jij mensen portretteert moet eigenlijk niet onderdoen voor dat boek van zonet. maar ik vermoed dat je in de schrijfbranche werkt?

nu ik jouw schrijfsels lees leser-

Gepost door: Steven | 27-07-06

Hahaha Steven Niet overdrijven hoor. Vroeger vond ik van mezelf dat ik goed kon schrijven. Maar op een of andere manier is dat talent sinds het middelbaar serieus aan het tanen... Ik schrijf wel nog altijd redelijk correct, maak weinig of geen dt-fouten, maar de creativiteit is er wat uit. Heeft dat te maken met volwassen worden? Ik weet het niet. Hopelijk komt het ooit nog terug. Ik probeer het kleine vlammetje hier af en toe nog wat in leven te houden op mijn blog. En ja, ik zit in de schrijfbranche, maar veel creativiteit komt daar niet bij kijken. Negen keren van de tien zijn het vrij droge, zakelijke stukken die ik moet schrijven.

En Miss Abno: geen zwetende kazekens in de cafetaria, wel een heet currykippetje...

Gepost door: liza | 27-07-06

Maar toch bedankt voor het compliment dus! Dit stukje was gewoon in een keer door geschreven zoals het uit mijn keyboard komt. Ik ben ervan overtuigd dat ik ze nog beter kan maken als ik er langer aan werk, maar daar ben ik meestal te lui voor. In de omschrijving van Johnny zitten misschien twee goeie zinnen, zijn snor was inspirerend, maar de rest van dit blogje is oninteressant droog gewauwel zoals ik het hier meestal neerpoot.

:-D

Gepost door: liza | 27-07-06

Hehehe Die mensen op de trein, ik zie het zo voor mij. Wordt er ook dagelijks mee geconfronteerd op de trein-naar-Blankenberge en heb ongeveer dezelfde reactie als jij :fascinatie gemengd met afgrijzen. ;-)

Gepost door: yab | 27-07-06

maar toch... Maar toch... maar toch.... Dat stukje over de 'toeristentrein', dat zit echt goed in elkaar. Hoe jij die mensen beschrijft, ik zie ze echt vóór me (kan natuurlijk ook omdat ik zelf op die trein zit :)).
Ik wou je helemaal niet bewieroken hoor, ik ken je ook helemaal niet, maar voor leesplezier staat jouw blog ver boven andere.

Gepost door: Steven | 27-07-06

@Steven: Ik beschouw dit als een aanmoediging om nog beter mijn best te doen.

:-)

Jij bent dezelfde Steven die bij A Woman gaat reageren denk ik hè. Heb jij geen blog? (Zo ja: waar? Zo nee: waarom niet?)

Gepost door: liza | 27-07-06

blog Dezelfde steven die bij a-woman gaat reageren? vandaag wel, maar dat is de eerste keer hoor (owv het onderwerp, joggen). Tja, waarom zelf geen blog? misschien omdat er al zoveel zijn? omdat ik niet graag alles over mezelf op het net gooi? of omdat ik liever fictie schrijf?
't Zit er misschien wel in hoor, één van de komende maanden. Ik zal het je laten weten.


r nne pciweet toevallig z. tgoogon n f wad

Gepost door: Steven | 27-07-06

* Da's nu exact de reden waarom ik nu niet naar de kust wil :p en al zéker blankenberghe ni. Het beeld dat ik daarvan heb is één en al van die weirdo frigobox toeristen :p

Gepost door: Kimmie | 28-07-06

Ivm dat koppel in Barcelona dat denk ik er ook van. De situatie is op dit moment nog zo onduidelijk, bescherm die mensen hun privacy tenminste, tot je zekerheid hebt!

Gepost door: Llleennn | 28-07-06

De commentaren zijn gesloten.