02-08-06

***

Een artikel in de krant meldt dat er weer iemand overleden is aan de gevolgen van onder de Kusttram te lopen. Waarom lijkt het alsof dit steeds met de Kusttram gebeurt en zelden of nooit in Brussel, Antwerpen of Gent, waar toch ook heel wat trams rondrijden?

***

Zaterdag kwam het Eén-programma Fata Morgana opnemen in Scherpenheuvel-Zichem. Ideaal om met de fiets eens een kijkje te gaan nemen. Voor een van de opdrachten bond ik mijn oranje-groen geruite pyama en mijn pantoffels met hartjes op de bagagedrager. Ik heb dus mee in pyama onder het lappendeken gestaan, maar het mocht niet baten. De opdracht was er met 5000 man te staan, maar we waren blijkbaar maar met 4173.

***

Zaterdagavond hadden Vriend en ik zin in een goeie pot mosselen. Dus trokken we naar het mosselhuisje waar Vriend iets meer dan drie jaar geleden over een goeie pot mosselen naar mij keek en dacht: *’t is toch een toffe. En een lieve. En knap, mensen, knap. Intelligent, ge kunt dat niet geloven…* :-D En een paar dagen later was het gebakken. J Met dank aan het etentje in het mosselhuisje met het smakeloze goud-en-koperen plafond. Maar goei mosselen man, goei mosselen. En goeie frietjes! En ze hebben daar garnalencocktail! :-d

*** 

Zondagvoormiddag moest ik van Vriend iets gaan ‘passen’. Ik vroeg me af wat. Hij sommeerde me achter het stuur van mijn auto plaats te nemen en zou me de weg wel wijzen. Na een paar kruispunten had ik een idee welke richting we uitgingen. Tot hij me onverwachts de autosnelweg richting Antwerpen opstuurde! Maar dat was slechts een afleidingsmanoeuvre: ik mocht de volgende afrit al weer nemen. Toen wist ik het: we gingen een fiets ‘passen’. Vriend had zich vorige maand zelf – tot mijn grote verbazing – een nieuwe fiets aangeschaft. Ik dacht dat het bij hem bij twee fietstochten per maand ging blijven, en stond dus was sceptisch tegenover die aankoop, maar sinds hij die nieuwe fiets heeft is hij er niet meer van af te slaan! Waar hij vroeger de auto nam voor een afstand kleiner dan een kilometer, maakt hij nu plannen voor tochtjes van 55 kilometer enkele reis naar een festival met tent en heel de bataclan achterop! Nu vond hij het maar niks dat hij tijdens onze recente tochtjes op zo’n chique spel kon rijden en ik het moest stellen met een oude krel. Afgelopen maand heeft hij het fietsen ontdekt en beseft dat we waarschijnlijk in de toekomst zo wat meer kilometers zullen afleggen. Vandaar… Toen we bij de grote tent vol fietsen aankwamen, stonden er al een paar buiten waar je een testritje mee kon maken. De Tochal 400 sprong meteen in het oog. We gingen even binnen kijken, maar zagen niet meteen iets dat meer geschikt leek. Dus onderworp Liza de Tochal 400 even aan een testritje en deze werd meteen goedgekeurd.

*** 

Dus naar huis met de fiets in de koffer, auto afgezet en meteen op weg gegaan voor een langere testrit. We reden richting Geel-Stelen, naar de internationale waterski-race en ene marktje dat daar vlakbij gehouden werd.

*** 

De hele maandag leek ik wel een kind dat net zijn plechtige communie gedaan had (kreeg niet bijna elk kind een fiets cadeau voor zijn communie?). Ik zat de hele dag te plannen waar ik overal met mijn nieuwe fiets naartoe kon. Meteen een afspraak gemaakt met een vriendin om diezelfde avond nog eens met de fiets naar de fit-o-meter te rijden. Zo gezegd, zo gedaan. In het bos was het lekker koel, en leek er veel zuurstof in de lucht te zitten. Tussen de oefeningen door lieten we ons afleiden door de laatste bosbessen en de eerste braambessen. En hier en daar een wegspringende kikker. Al aten we die niet op natuurlijk. Hoewel, een lekker kikkerbilletje… Soit… Leve het bos, zou ik zo zeggen!

 

(En nu heb ik nog kleine dingen om over te schrijven, maar ’t is wel weer welletjes geweest hè… Niet te veel zever in ene keer…)

11:23 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

't Is eruit zenne! We went public :)

Gepost door: An | 02-08-06

qua portie gelul begin je mij te evenaren ;-)

Gepost door: lord cms | 02-08-06

chicque voiture Dat van de kusttram was mij ook al opgevallen. Waarschijnlijk ligt het aan de hoge concentratie van toeristen die vanuit alle mogelijke uithoeken van Vlaanderen zijn toegestroomd om te zee te kunnen aanschouwen. It goes without saying dat die nog nooit een tram van dichtbij gezien hebben. Het feit dat er reclames staan op de trams van alle populaire VTM-gezichten heeft al menig oudje te dicht doen komen...

Gepost door: pierre du coin | 03-08-06

blog leuk leesvoer hier!
(waar mosselen al niet goed voor zijn ;) )

Gepost door: zea | 03-08-06

mag ik u nog proficiateren met de mosselpot en de bijhorende drie jaar samen...
een mens is nooit te laat voor zulke dingen denk ik zo.
Fietsen, het herinnert me eraan dat ik die ook eens zou moeten verhuizen, mijn fiets dan... dank voor de mentale herinnering...
En voor de rest, dat lullen, tvalt nog mee, ik heb al veel erger (op een ander dan) meegemaakt ;-)

Gepost door: abnormalia | 04-08-06

Toevallig heb ik geen fiets gekocht, maar wel die van mn zus 'gesjoept' en Dave meegesleurd voor een fietstochtje over Limburgse plattelanden!
Het was voor mij enkele jaren geleden (op die eene keer aan zee na, enkele weken geleden) dat ik nog een fiets tussen mijn benen gehad had.
Ik heb er weliswaar ook enorm van genoten (op die vlieg in mn oog na)

Gepost door: Tinkerbell | 07-08-06

De commentaren zijn gesloten.