22-08-06

Manic Monday-vraagjes

Van bij Lilith.

 

Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?

Mja, dat ging wel. Meestal zat ik er niet veel mee in. Op dagen dat er een ellendige leraar voor de klas zou staan, ging ik niet graag. Of als er een test aangekondigd was. Maar de pauzes maakten veel goed. Vriendinnen en vrienden en wat rondhangen en babbelen, meer moest dat niet zijn.

Wat was je lievelingsvak op school?

Lichamelijke opvoeding. Ik vond turnen, volleybal en basketten wel leuk. En in de laatste twee jaren mochten we heel vaak zelf kiezen welke sport we deden, en dat werd dan meestal honkbal. Geweldig plezant!

Wat was je minst favoriete vak op school?

Mijn minst favoriete vak was wiskunde. ‘k Ben er nog steeds erg slecht in. Het is ook het enige vak waarop ik ooit één keer buisde op mijn rapport in mijn volledige middelbare schoolcarrière. Het laatste trimester van het zesde jaar haalde ik 49,5/100. Dat was er duidelijk om gedaan hè. Diezelfde leraar gaf me trouwens ooit 9/10 op een test waarin ik geen enkele fout had gemaakt. Zijn argument? ‘Je kan nooit alles van wiskunde kennen, dus ik geef geen 10/10.’ *grmbl*

Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?

De standaard dingen. Blauwe pennen, gekleurde pennen, een potlood, een gom, soms een Pritt en een schaar. En kattenbelletjes die tijdens de les doorgegeven werden, dat ook ja... :-]

Wat heb je gedaan op je "honderd/vijftig dagen"?

Onze honderd dagen – of Chrysostomos, zoals wij het noemden – startten al om zes uur ’s morgens in het dichtstbijzijnde café. Gekleed in zwart en wit deden we ons te goed aan bier en Babycham. Een paar uur later droegen onze afgevaardigden naar aloude traditie een speech voor over de leerkrachten, doorspekt met sarcasme en ironie. Er werd een moderne versie van Romeo en Juliette opgevoerd, en er werd geplaybackt en verkleed… De vijfdejaars mochten komen kijken en hunkerden al naar het moment dat het hun beurt zou zijn. In de namiddag trokken we met de bus naar Kanne bij Maastricht, om de mergelgrotten te bezoeken. We mochten zelf een uitstap naar een stad organiseren, maar het moest een beetje educatief verantwoord zijn zeiden de leerkrachten, dus gingen we daar op zoek naar de Mosasaurus, een dino die ooit in de Maas gezeten heeft. Dat was natuurlijk wel maar een uitvlucht om een uurtje later Maastricht in te trekken en een kroegentocht te starten. Heel veel weet ik er niet meer van, maar wel dat we ons heel goed geamuseerd hebben! J

09:28 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

kijk eens aan gji waart verdikke een grjize anonieme muis in de massa...

Gepost door: lord cms | 22-08-06

@CMS: Waar lees je dat nu weer? Ergens tussen de regels? 'k Zou niet weten waar eigenlijk... De vragen gingen hier toch niet over of je al dan niet een grijze muis was op school? Ah nee, ik snap het al, je moest wrsch naar gothic luisteren en je heel melancholisch, onbegrepen en alleen op de wereld voelen al was het maar om je te onderscheiden van anderen en geen grijze muis te zijn?

Nee, ik was geen grijze muis. In het vijfde middelbaar was mijn favoriete outfit een knalgele broek met een oranje t-shirt met blauwe randjes aan de mouwen en een paarse koe aan een touwtje rond mijn nek. En de wieltjes van mijn skateboard waren groen. Toen kon je me bezwaarlijk een grijze muis noemen.

Gepost door: liza | 22-08-06

om maar te repliceren op de repliek... Als iedereen in knalkleuren rondloopt, dan zijn jullie allemaal grijze muizen :)

Maar goed, jullie 100-dagen zagen er toch wel anders uit dan de onze, zo braafjes :)

Gepost door: Manlome | 24-08-06

Knalkleuren Hm... niet iedereen droeg knalkleuren :-) We waren maar met twee eigenlijk met onze knalkleuren. 't Was ook nog wat de tijd van de grunge, al liep het toen al wat op z'n eind, Kurt Cobain was immers dood... :-S

Gepost door: liza | 24-08-06

Gelukzakken! Ik heb mijn jaren gesleten op een geuniformeerde school. Heb er een stevige hekel aan de combinatie donkerblauw en wit aan overgehouden.
Ten voordele van een goed doel mochten we, als we -toenertijd 50 frank- betaalden een dag in gewone kleding naar school. De leerkrachten hadden er dagen later nog hoofdpijn van, we waren immers nogal kleurig uit de bol gegaan ;-)

Gepost door: Ake | 25-08-06

De commentaren zijn gesloten.