04-09-06

Internationaal weekend

(Ik heb al drie of vier pagina's blogstof verzameld in Word, maar om een of andere reden kom ik er niet toe het hier te posten. Ondertussen is het zo'n bont allegaartje van triviale weetjes en verslagjes allerhande geworden dat ik niet anders kan dan het in verschillende postjes posten. Hier alvast een verslag van afgelopen weekend, de rest volgt ooit misschien nog wel...)

 

Vriend was samen met een paar collega’s uitgenodigd door buitenlandse ‘werkcontacten’ of ‘professionele relaties’ – of hoe moet ik het noemen – om het weekend in de Duitse Eifelregio door te brengen. Vrijdagavond vertrokken rond een uur of acht, om rond tien uur aan te komen in Prümzurlay, bij Irrel. Nog een soepje gegeten en op tijd in bed gekropen, want ik voelde me die dag niet super. ‘k Was net over een migraine-aanval heen, en migraine in combinatie met een lange rit in de auto doorheen het Eifelgebergte is niet bevorderlijk voor de fitheid.

 

Zaterdag de werkplaats van de collega’s van Vriend bezocht, waarna we naar Bitburg trokken alwaar we de Youngtimers (auto’s tussen 20 en 25 jaar oud) die in het centrum uitgestald stonden gingen bekijken. De volgorde van wat we verder die dag nog gedaan hebben ben ik al helemaal kwijtgespeeld wegens de enorm chaotische planning, maar we hebben soep gegeten op het terras van een bakkerij, hebben een deel van een oude burcht bezocht die uitkeek over Prümzurlay, zijn naar Echternach gereden, hebben soep gegeten in een café boven op een berg waar we een korte boswandeling maakten naar een hoog punt dat uitzicht gaf over Echternach… Euh, om dus kort samen te vatten: veel soep gegeten en van op bergen in dalen gekeken. :-D ’s Avonds nog wat zitten eten en drinken, en dan weer ons bed in in Haus Am Berg. Zondagochtend heeft Vriend nog even aan de auto moeten knutselen omdat die niet wilde starten, maar die krak heeft het toch maar weer gefikst gekregen en uiteindelijk waren we maar een uurtje later dan voorzien thuis.

 

Een uurtje later dan voorzien, want in België hadden we afgesproken met mijn ouders en tante en nonkel. We sprongen dan maar meteen de auto in, eindbestemming: Philippines in Nederland. Eerste tussenstop: Lillo-Fort. Even langs het water en door het dorpje gewandeld. Eigenlijk is het daar best gezellig. Hier krijg je een virtuele rondleiding. Van Lillo ging het naar Doel. We waren daar nog nooit geweest, en als we dat dorpje nog wilden zien, dan moesten we daar niet te lang meer mee wachten. Doel is echt een spookdorp. De meeste huizen staan leeg. En de huizen waar wel nog wat leven in zit, zijn bewoond door Roma-zigeuners. Hier en daar hangt een papier aan de deur: ‘Verboden toegang. Dit huis staat onder toezicht van de politie’ of ‘Bewoond! Afblijven!’ Je zal maar thuiskomen ’s avonds en zien dat al je meubels, deuren en ramen uit je huis geroofd zijn, zoals het de kraakpanden vergaat… Alles over Doel, lees je hier. Hullabaloo maakte er tekenende foto’s. Van Doel reden we naar Hoofdplaat, waar we heel even voet op het strand zetten, om dan de laatste etappe aan te vatten richting Philippines. En daar gebeurde waar we al de hele dag naar zaten te smachten: mosselen eten! De moeite om er zo ver voor te rijden, want ze waren lekker. ’t Wijntje paste er ook prima bij. Na het eten stopten we nog op de markt van Hulst voor een koffie en eens thuis gingen we meteen ons bed in om uit te rusten voor een nieuwe werkweek na dit vermoeiende weekend. J

 

10:42 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ik ben benieuwd naar de rest van uwen koffieklets ;-)
laat maar komen grietje!

Gepost door: lord cms | 04-09-06

leuke blog ik kom hier nog terug om te lezen..

Gepost door: wens | 16-09-06

De commentaren zijn gesloten.