20-11-06

Achtervolging

Dan wil een mens na een fijne film op een zaterdagnacht om één uur van de cinema naar huis rijden, dan sjeest er een of andere halfgekke gangster door het rood terwijl wij al in eerste aan het schakelen waren om door het net-groen-geworden licht te rijden.

 

Quote HLN

Auto over de kop na kilometers lange achtervolging

De lokale politie van Sint-Truiden heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man opgepakt na een kilometers lange achtervolging. Een agent raakte daarbij lichtgewond.

De politie wilde de dertiger uit Sint-Truiden controleren omdat hij geen voorrang van rechts had verleend, maar de chauffeur reed weg. Er ontstond een lange achtervolging via Beringen en Halen.

Onderweg lapte de man alle verkeersregels en wegcodes aan zijn laars. Uiteindelijk werd hij in Diest onderschept nadat hij met zijn wagen over de kop was gegaan.

Tien opgeroepen politieploegen namen aan de achtervolging deel. In het voertuig van de chauffeur vonden de agenten munitie. De politieman die de Truienaar arresteerde, raakte lichtgewond.

De man is gekend in het politiemilieu. Volgens het parket van Hasselt liep hij in het verleden al veroordelingen op. Zijn straffen zat hij uit.

De verdachte is zondag voor de onderzoeksrechter in Hasselt verschenen. (belga)

Unquote HLN

 

Ja, man, dat was nog eens een avontuur. Het licht springt op groen, en we willen doorrijden. Gelukkig is onze vriendin een rustige chauffeur die niet al te snel optrekt, of anders hadden we een door-het-rood-rijdende gangster in onze flank gehad. Of een van die tien zenuwachtige halvelings uitgeputte politieteams die de kerel achternazaten, net als de gangster hemzelve ook regelmatig de witte lijn overschrijdend... Wij troffen de karavaan net voor het over-de-kop-gaan… Mja, het licht had maar eens twee seconden vroeger op groen moeten springen. Of de gangster had maar eens 140 in plaats van 130 moeten rijden waar hij maar 50 mag. En dan had ik dit misschien niet meer geschreven…  

 

*speelt dramaqueen*

 

ps: Kent u de url van het hulpdienstenforum?

18:25 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

maar dan had ge wel in de gazet gestaan. En sterven na het zien van ne prachtige film is nog zo slecht niet denk ik :-)

Gepost door: fILLE | 20-11-06

Hallo !
Geluk speelt een belangrijke rol in ons bestaan ! trouwens gezellige en toffe blog…tot een volgende keer !


Groetjes uit Oostende.

Gepost door: Jeroen | 20-11-06

:-) Leuk blogje, zeer leuk verhaal :-)

Groetjes!

Gepost door: MindStorm | 22-11-06

Toeval? Toeval bestaat niet!
Geluk misschien wel?

Gepost door: ieneke | 24-11-06

ik kwam die avond ook terug van the black dahlia...
Jij dacht misschien dat de film zich in de auto had doorgezet ;-)
Qua spanning na de film kan het alleszins tellen!

Wat Barca betreft: met beste vriendin... Een geval apart, avontuur verzekerd... Parijs maakten we eerder dit jaar al onzeker!
Dat avontuur verdient eigenlijk ook nog steeds een blogpost... I'll keep it in mind!

Gepost door: abnormalia | 24-11-06

Wiwoe En niemand die moet lachen met mijn PS? De url van het hulpdienstenforum is wiwoewiwoe.forumup.be... Hilarisch toch? :-D Wiwoewiwoe... En zo van die stoten kom ik dagelijks tegen. Ik zou opnieuw wat vaker moeten bloggen...

Gepost door: liza | 24-11-06

De commentaren zijn gesloten.