28-11-06

Ironie in de gazet

"Lore en Tom verzoeken de pers om deze privé-aangelegenheid buiten de media-aandacht te houden."

 

ps: Eigenlijk lees ik dagelijks vreemde stoten in de krant. Of dingen die tot nadenken stemmen. 'k Zou wat vaker moeten komen posten... I know...

22:42 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-11-06

Achtervolging

Dan wil een mens na een fijne film op een zaterdagnacht om één uur van de cinema naar huis rijden, dan sjeest er een of andere halfgekke gangster door het rood terwijl wij al in eerste aan het schakelen waren om door het net-groen-geworden licht te rijden.

 

Quote HLN

Auto over de kop na kilometers lange achtervolging

De lokale politie van Sint-Truiden heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man opgepakt na een kilometers lange achtervolging. Een agent raakte daarbij lichtgewond.

De politie wilde de dertiger uit Sint-Truiden controleren omdat hij geen voorrang van rechts had verleend, maar de chauffeur reed weg. Er ontstond een lange achtervolging via Beringen en Halen.

Onderweg lapte de man alle verkeersregels en wegcodes aan zijn laars. Uiteindelijk werd hij in Diest onderschept nadat hij met zijn wagen over de kop was gegaan.

Tien opgeroepen politieploegen namen aan de achtervolging deel. In het voertuig van de chauffeur vonden de agenten munitie. De politieman die de Truienaar arresteerde, raakte lichtgewond.

De man is gekend in het politiemilieu. Volgens het parket van Hasselt liep hij in het verleden al veroordelingen op. Zijn straffen zat hij uit.

De verdachte is zondag voor de onderzoeksrechter in Hasselt verschenen. (belga)

Unquote HLN

 

Ja, man, dat was nog eens een avontuur. Het licht springt op groen, en we willen doorrijden. Gelukkig is onze vriendin een rustige chauffeur die niet al te snel optrekt, of anders hadden we een door-het-rood-rijdende gangster in onze flank gehad. Of een van die tien zenuwachtige halvelings uitgeputte politieteams die de kerel achternazaten, net als de gangster hemzelve ook regelmatig de witte lijn overschrijdend... Wij troffen de karavaan net voor het over-de-kop-gaan… Mja, het licht had maar eens twee seconden vroeger op groen moeten springen. Of de gangster had maar eens 140 in plaats van 130 moeten rijden waar hij maar 50 mag. En dan had ik dit misschien niet meer geschreven…  

 

*speelt dramaqueen*

 

ps: Kent u de url van het hulpdienstenforum?

18:25 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |