22-12-06

Rare-dingen-stokje

Ik kreeg van Lilimoen het rare-dingen-stokje. Begin deze week al. Ik zag het in eerste instantie niet echt zitten. Ik wist niet echt wat ik moest antwoorden. En tegelijk zoveel. Het heeft een hele week door mijn kop gespookt, en 'k ga er nu toch maar iets over schrijven, om Lilimoen niet teleur te stellen. Here we go:

 

1 Toen ik een jaar of vijftien, zestien was, sprak ik wel Nederlands met de mensen hier in Vlaanderen, maar DACHT ik altijd in het Engels. Waarom weet ik niet. Ik zal dat stoer gevonden hebben zeker?

 

2 Toen ik nog net iets jonger was, een jaar of dertien, veertien, was ik helemaal gek van MTV. Heelder dagen keek ik naar MTV. Ik was zo gek van MTV dat ik ooit een pak wit papier pakte, en op zo'n 100 bladen in het groot het logo van MTV tekende, in alle mogelijke kleurencombinaties. En daar heb ik toen mijn kamer mee behangen. Dus geen posters van Brad Pitt of Johnny Depp of Kurt Cobain. Nee, alleen zelf getekende logo's van MTV.

 

3 Ik vind trouwens Brad Pitt en Johnny Depp helemaal niet zo speciaal. Ik kan die twee trouwens moeilijk uit elkaar houden als ze niet in een context van een film staan. En dan nog. Mannen denken altijd maar dat alle vrouwen op Brad Pitt vallen. Ik niet. Ik vond Warre Borghmans in Het Eiland wel sexy. Dat kan ook wel tellen als rariteit denk ik. Niet dat ik daarom op Warre Borgmans-types val. 'k Heb niet echt een type denk ik. 'k Sta daar nooit echt bij stil. Maar 'k zal het nu voor de gelegenheid eens even doen. Mijn type kan even goed een Tyson Beckford zijn. Da's al iets heel anders. Erik Van Looy is ook wel een leuke man. 'k Heb dus eigenlijk niet echt een type denk ik. :-D Misschien iets om toch nog eens verder over na te denken. :-D

 

4 Amai, zes rare dingen over jezelf vertellen is wel veel... Enfin. Vaak strijk ik met een haarlok (een van mijn eigen haarlokken voor de duidelijkheid) langs mijn lippen als ik zit na te denken of als ik een beetje zenuwachtig ben. Dat stimuleert het nadenken, denk ik, en kalmeert. Een verklaring? Freud, orale fase, anyone? 'k Heb geen idee...

 

5 Luchtboksen helpt ook tegen zenuwen of als oppepper. Zeg dat ik het gezegd hebt. Try this only at home.

 

6 En nog een leuke om mee af te sluiten. In de lagere school was ik bij de keurgroep van de turnkring. Dat wil zeggen dat ik thuis in de living ook constant zat te turnen. Handstand was de meest geschikte oefening om in de living uit te voeren. In een variant leunde ik daarbij met mijn hoofd op de zitplaats van de fauteuil, en soms liet ik me dan doorrollen tot ik met mijn rug op de zitplaats lag, mijn hoofd en armen waar mijn voeten moesten zijn, en mijn benen omhoog in de lucht tegen de rugleuning aan. Vaak bleef ik gewoon zo liggen en keek ik ondersteboven tv. Soms keek ik ook tv vanuit kopstand. Onbewuste spontane yoga, nog voor ik van dat woord gehoord had.

09:31 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Het is lastig om die dingen te bedenken. Overal waar ik dit lijstje lees, herken ik dingen, bij jou nummer 6, maar de grote vraag is of ik er zelf ook op ga komen.

Gepost door: Zezunja | 22-12-06

Beste Liza, ik zou zeker niet teleurgesteld zijn geweest als je het stokje zou hebben laten links liggen hoor. No problem! Ik kreeg het ding, ik heb het ook weer weggegeven. Maar euhm,... ik vind het wel tof om te lezen! See you!

Gepost door: Lilimoen | 22-12-06

l leuke blog heb jij!

Gepost door: Kries | 22-12-06

Hihi.. .. dacht dat ik de enige op de hele aardbol was die ooit in het Engels DACHT! Heb dat ook een tijdje gedaan, tot grote hilariteit van iedereen :)

Gepost door: Framboos | 31-12-06

De commentaren zijn gesloten.