01-02-07

Axelle Red

Vorige zaterdag begaven we ons naar Vorst-Nationaal voor het kerstcadeautje van Vriend. Ik had voor hem de nieuwe cd van Axelle Red (Jardin Secret) met daarin twee tickets voor het concert onder de boom gelegd.

 

Op het concert van de Beastie Boys (vorig jaar? Of twee jaar geleden?) kwamen we vrij laat aan. Met als gevolg dat het middenplein al stampvol stond, maar er wel nog veel zitplaatsen vrij waren. Ook nu kwamen we vrij laat aan, maar het omgekeerde was het geval: enkel op het middenplein was nog plaats.

 

Het concert begon met een reeks nummers van haar nieuwste cd, met tweetalige uitleg over haar inspiratie voor de teksten erbij. Aangezien Vriend de nieuwe cd alleen in de auto op weg naar het werk beluisterd had, was ik niet helemaal mee met de nieuwe nummers. Ik vreesde dan ook dat het voor mij een slecht concert geweest was toen Axelle het podium verliet. Maar één of twee nummers die ik kende?

 

Maar plots kwam ze het podium weer op, dit keer in een volledig witte outfit, waar ze de eerste helft nog volledig in het zwart gekleed was. A tâtons, Sensualité, Kennedy Boulevard, Le monde tourne mal, Parce que c'est toi, Pas maintenant... Alle nummers die ik wilde horen passeerden de revue. Af en toe moesten zowel ik als Vriend eens slikken om geen traantje weg te pinken van ontroering (vooral bij Parce que c'est toi en Pas maintenant).

 

Mijn verwachtingen werden absoluut overtroffen. 't Was dus zeker de moeite waard.

09:45 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

;-) ik zag haar jaren geledne in vorst eens ik zat toen denk ik in eerst lic of in tweede lic.
met een krakkimikke renaul zonder airco naar vorst en ook zitplaatsjes maar een heel leuk intiem concert ondanks die enorme ruimte van vorst

Gepost door: lord cms | 01-02-07

@cms Zonder airco? And your point is? De airco van mijne auto is al een jaar of vijf kapot, en hier in België mis ik die amper hoor. Hooguit een week of twee in de zomer. Was dat concert waar jij heen ging misschien in de zomer?

Gepost door: liza | 01-02-07

... Vriend is ook naar 't concert geweest met een vriendin. Ik was jammer genoeg niet uitgenodigd ;-) Ik woon er zo dicht bij -nog geen 10 minuten wandelen-, maar ben er nog nooit geweest. En om over auto's te blijven doorbomen, was zo dom geweest vriend &co even met de auto af te zetten aan Vorst Nationaal (de vriendin was verloren gereden en veel te laat gearriveerd), waardoor ik mijn geweldige parkeerplekje voor de deur kwijtgespeeld was. Resultaat, een uur later gefrustreerd een plekje gevonden-eveneens 10 minuten stappen van huis- om dan eindelijk met een inmiddels slapende dochter naar huis te gaan. Conclusie: Vorst Nationaal is leuk, zolang je zelf niet in de buurt woont op een drukke concertavond ;-)

Gepost door: ake | 04-02-07

'k had er ook graag bijgeweest ... maar ik ben toch alvast content met de diverse cd's die ik van Axel heb. Grote dame, knappe zangeres ...

Gepost door: Cursief huigje | 04-02-07

axelle Ik vind Kennedy Boulevard nog altijd een prachtig nummer.
Als ik haar hoor moet ik altijd aan Vanessa Paradis denken. Wat zou er van haar (en haar zangcarrière) geworden zijn? Naast het spelen van mevrouw Depp natuurlijk

Gepost door: pierre du coin | 08-02-07

De commentaren zijn gesloten.