21-02-07

Schorseneren

Ik ga sebiet voor het eerst in mijn leven schorseneren kuisen. Verse hè mensen, niet uit ne glazen bokaal. Ik heb daar al allerlei erge dingen over horen vertellen, en Google belooft me ook geen al te mooie vooruitzichten precies. Blijkbaar plakt het, moet ik handschoenen dragen, mag ik ze niet nat laten worden voor ik ze schil en nog een hoop maatregelen. 'k Heb geen keukenhandschoendingen in huis denk ik. Help. 't Schijnt dat de bijnaam van schorseneren 'huisvrouwenverdriet' is. Gelukkig ben ik geen huisvrouw. 't Zal nog wel meevallen dan zeker?

 

************************************

 

Wim Helsen is de beste.

 

_____________________________________

 

Nigel Williams is ook best leuk. En Kristel Zweers ook.

 

spiekbrief

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiekbrief van Nigel Williams, van 't podium gepikt. Misschien wordt het ooit wel een relikwie. :-D

 

 

***************************************

 

*leest verder over schorseneren kuisen*

 

"Handschoenen die je gebruikt zijn niet meer proper te krijgen. Ik heb een speciale schorsenerenhandschoen, en het plaksel van drie jaar schorseneren hangt daaraan. 't Is waarlijk een bezienswaardigheid."

 

*krijgt nu toch echt wel schrik*

 

*stopt met lezen want anders geen eten vandaag*

 

____________________________________________

 

In het Noordstation wordt altijd muziek gedraaid. Om junkies weg te jagen. Ze kunnen niet tegen muziek naar 't schijnt. Daklozen kunnen daar duidelijk wel tegen. Ga maar eens kijken aan de uitgang 'Vooruitgangsstraat'. Daar is nog heel wat vooruitgang te boeken. En wat voor muziek draaien ze dan in het Noordstation? Een mix van Norah Jones en Beach Boys-achtige surfmuziek. (Ze hebben maar twee cd's).  Grappige combinatie vind ik.

 

***************************************

 

Wim Helsen is de beste.

 

_______________________________________

 

Voor de rest ook alles goed ja. En met u?

18:13 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

01-02-07

Appaus!!

Appaus voor de mama!! Ze mailde me gisteren dat ze nog twee tickets voor Wim Helsen op overschot heeft voor binnen een kleine twee weken.

 

Doet me eraan denken dat ik al een tijdje een postje wil schrijven over Wim Helsen. 'k Was er denk ik aan begonnen toen ze me om vijf voor acht belden met de vraag of ik om acht uur wilde komen quizzen. Morgen eens kijken of ik dat begin nog ergens terugvind op mijn computer thuis.

14:22 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Axelle Red

Vorige zaterdag begaven we ons naar Vorst-Nationaal voor het kerstcadeautje van Vriend. Ik had voor hem de nieuwe cd van Axelle Red (Jardin Secret) met daarin twee tickets voor het concert onder de boom gelegd.

 

Op het concert van de Beastie Boys (vorig jaar? Of twee jaar geleden?) kwamen we vrij laat aan. Met als gevolg dat het middenplein al stampvol stond, maar er wel nog veel zitplaatsen vrij waren. Ook nu kwamen we vrij laat aan, maar het omgekeerde was het geval: enkel op het middenplein was nog plaats.

 

Het concert begon met een reeks nummers van haar nieuwste cd, met tweetalige uitleg over haar inspiratie voor de teksten erbij. Aangezien Vriend de nieuwe cd alleen in de auto op weg naar het werk beluisterd had, was ik niet helemaal mee met de nieuwe nummers. Ik vreesde dan ook dat het voor mij een slecht concert geweest was toen Axelle het podium verliet. Maar één of twee nummers die ik kende?

 

Maar plots kwam ze het podium weer op, dit keer in een volledig witte outfit, waar ze de eerste helft nog volledig in het zwart gekleed was. A tâtons, Sensualité, Kennedy Boulevard, Le monde tourne mal, Parce que c'est toi, Pas maintenant... Alle nummers die ik wilde horen passeerden de revue. Af en toe moesten zowel ik als Vriend eens slikken om geen traantje weg te pinken van ontroering (vooral bij Parce que c'est toi en Pas maintenant).

 

Mijn verwachtingen werden absoluut overtroffen. 't Was dus zeker de moeite waard.

09:45 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |