06-03-07

Koekje

Dit is toch wel een van de beste reclameslogans in jaaaaren:

 

'Geluk zit in een klein koekje.' (Jules Destrooper)

 

Ik begin spontaan te glimlachen als ik die slogan hoor. Gewoon omdat die goed gevonden is. Maarrrr, 't zijn dan wel heeel erg lekkere koekjes, toch koop ik ze niet. Te duur. 'k Ben een zuinig mens. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit gekocht heb omdat ik er een reclamespotje van zag. 'k Heb ook nog nooit Douwe Egberts-koffie gekocht. Hoewel ik de radiospotjes met de nog-niet-wakkere mensen die snakken naar een 'fokkietje' als ze willen 'uitketchen' echt wel megahilarisch vind.

 

Onlangs was ik in de Delhaize, en stond ik aan de kazenkoeltoog, en onbewust werd mijn blik naar de speciale display van Fagotin getrokken. Ik keek. Ik dacht: tiens, dat komt me bekend voor. Fagotin. Fagotin. Aah, jekkes, van die slechte reclame waar het gelip van de acteurs niet overeenkomt met het geluid. Nooit zal ik Fagotin kopen. Misschien wel lekkere kaas, maar slechte reclame. Ik zal ook nooit Leerdammer kaas kopen. Omdat een vrouw in een Leerdammerreclame (die met de hypnotiseur) zegt: "Tervergeefs". Terwijl in de Van Dale 'tevergeefs' staat. Daar kan ik dus niet tegen. Geen Leerdammer voor mij. Erg hè?

 

Reclamemakers, maak uw huiswerk! En overtuig deze zuinige dame eens om iets te kopen van een merk. Iets dat ik even goed en goedkoper kan kopen als ik het uit het onderste rek haal, het rek van de witte producten. Of iets dat ik misschien niet eens nodig heb. Komaan, ik daag u uit!

 

ps: En wat schuiven ze onder je neus na het posten van dit bericht? Reclame voor Douwe Egberts. Nee, mannen, dat pakt niet, 'k had het hier toch net geschreven? Toeval? Of niet...

22:54 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ja het gaat achteruit met de reclame... Er zijn er nauwelijks die me nog kunnen boeien. Ik herinner me wel nog de Tiense Suiker (zwart wit, hond die de pantoffels moet halen en maar een half klontje krijgt en één pantoffel terug meeneemt.) Helaas voor hen drink ik geen koffie, en heb ik geen klontjessuiker nodig :)

Gepost door: Manlome | 08-03-07

hier ook zo'n gierige reclameliefhebber...
ik erger me meestal blauw aan die verschrikkelijke reclamespotjes, maar héél af en toe is er toch eentje bij die het allemaal de moeite waard maakt.
Momenteel zit ik steeds als een randdebiel mee te kwelen met het reclamespotje van Belgacom en de zingende -en verdacht veel op luc steeno lijkende- ballekens in tomatensaus 'is het teveel gevraagd om iets te laten weten...'

Gepost door: An | 14-03-07

ewel in Delhaize ben ik ook altijd geneigd om tussen dingen te gaan twijfelen, er is dan zoveel keuze, geef mij maar de eenvoudige Aldi

Gepost door: liese | 20-03-07

Bij die Leerdammer reclame had ik dat nog niet eens opgemerkt, dat ga ik eens op letten!!

Gepost door: Life is a dance | 16-04-07

nog een geluk dat ik hier af en toe een speculaaskoekje uit de vergaderzalen kan meepikken ;-)

Gepost door: jeronimo | 26-04-07

elaba joehoe :-)

Gepost door: Jess | 30-04-07

joggen! gewoon doen meid; je hebt er zooooo veel deugd van. in de agenda zetten en geen excuses meer maken :-) er is geen enkel excuus geldig hoor :p good luck! (btw, Evy is een toffe zene ;-))

ma serieus; doelloos 'wat gaan lopen' zonder schema is ook wel nogal saai, 't is juist door het opbouwen en steeds grenzen verleggen da het super leuk is!

Gepost door: Jess | 02-05-07

De commentaren zijn gesloten.