06-03-07

Koekje

Dit is toch wel een van de beste reclameslogans in jaaaaren:

 

'Geluk zit in een klein koekje.' (Jules Destrooper)

 

Ik begin spontaan te glimlachen als ik die slogan hoor. Gewoon omdat die goed gevonden is. Maarrrr, 't zijn dan wel heeel erg lekkere koekjes, toch koop ik ze niet. Te duur. 'k Ben een zuinig mens. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit gekocht heb omdat ik er een reclamespotje van zag. 'k Heb ook nog nooit Douwe Egberts-koffie gekocht. Hoewel ik de radiospotjes met de nog-niet-wakkere mensen die snakken naar een 'fokkietje' als ze willen 'uitketchen' echt wel megahilarisch vind.

 

Onlangs was ik in de Delhaize, en stond ik aan de kazenkoeltoog, en onbewust werd mijn blik naar de speciale display van Fagotin getrokken. Ik keek. Ik dacht: tiens, dat komt me bekend voor. Fagotin. Fagotin. Aah, jekkes, van die slechte reclame waar het gelip van de acteurs niet overeenkomt met het geluid. Nooit zal ik Fagotin kopen. Misschien wel lekkere kaas, maar slechte reclame. Ik zal ook nooit Leerdammer kaas kopen. Omdat een vrouw in een Leerdammerreclame (die met de hypnotiseur) zegt: "Tervergeefs". Terwijl in de Van Dale 'tevergeefs' staat. Daar kan ik dus niet tegen. Geen Leerdammer voor mij. Erg hè?

 

Reclamemakers, maak uw huiswerk! En overtuig deze zuinige dame eens om iets te kopen van een merk. Iets dat ik even goed en goedkoper kan kopen als ik het uit het onderste rek haal, het rek van de witte producten. Of iets dat ik misschien niet eens nodig heb. Komaan, ik daag u uit!

 

ps: En wat schuiven ze onder je neus na het posten van dit bericht? Reclame voor Douwe Egberts. Nee, mannen, dat pakt niet, 'k had het hier toch net geschreven? Toeval? Of niet...

22:54 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |