21-05-07

Hallo Kevin, hallo!

Bent gij nog kwaad, Kevin?

 

Nee, Kevin was niet kwaad. Nog niet, that is. Maar als ik niet rap opnieuw zou beginnen bloggen, dan zou hij het wel worden. Ik las het tussen de MSN-regels door.

 

Dus schrijven we nog maar eens iets. Hij heeft gelijk hoor, het is al veel te lang geleden. Iets houdt me tegen, maar ik weet niet wat. Niet dat ik wereldschokkende dingen te vertellen heb ofzo. Integendeel zelfs. Enkel een hoop onbenulligheden.

 

Zo lijk ik bijvoorbeeld idolen/bv's aan te trekken. Tot voor kort woonde ik in het dorp van Kate Ryan. Een paar maanden geleden verhuisden we naar een ander dorp en een andere provincie, zo ongeveer op het moment dat de nieuwe reeks van Idool van start ging. Ondertussen wonen we hier al een paar maanden, en de Idool-kandidaten hebben al serieus van tien kleine negertjes gedaan. En toen waren ze nog met twee... waaronder toch wel niet een ferme madam met een ferme stem uit ons eigenste boerenholleke zeker? Vorig jaar keken naar een - weliswaar ontgoochelende - halve finale van Eurosong op een groot scherm op de markt. Deze vrijdag kunnen de finale van Idool meemaken op een mega wit doek, hier vlakbij. Waar juist weet ik niet, maar vlakbij zal het in ieder geval zijn. Stap een kilometer in eender welke richting en je bent ons minideelgemeenteke al uit. Logica zou zeggen: op de markt, of op het kerkplein. Een markt hebben we hier echter niet. Een kerk wel, maar die staat gewoon naast de straat, niet op een plein. We gaan gewoon op het geluid af en dan vinden we het wel. Die tienduizenden schreeuwende Esther-fans, daar gaan we gewoon niet omheen kunnen.

 

En wat lees ik nu op Esther haar site? Dat ze haar eerste finaleliedje gewoonweg hier op een podium een paar honderd meter verder live gaat komen zingen en dan overgevlogen wordt met helikopter naar VTM om daar haar tweede nummer te doen. Sensatie! Het dorp barst nu al uit z'n voegen! Mijn favoriete frituur heeft zelfs een broodje Esther gecreëerd voor de gelegenheid. Slogan: Broodje Esther. Doet je zingen! (met de obligate muzieknoot erbij geschilderd).

 

Enfin, om het kort te houden: ik ben benieuwd wat dat allemaal gaat geven hier.

 

Maar ondertussen heb ik me toch wel weer ferm laten vangen hè. Het is echt een ramp. 'k Heb me weer laten vangen aan de chips. Ik wilde een zak zoute chips nemen voor mijn lief (hij moet er niet onder lijden dat ik minder chips wil eten). Hij lust graag zoute, en ik niet zo, dus dat was een veilige keuze. Maar wat zag mijn lodderig oog daar in het winkelrek? Een nieuwe soort Doritos? Met honing? Dat moest ik toch wel proeven. Neeeee!!! Jawel! Neeeee!! Jawel!!! Jawel dus!!! In de kar ermee. Thuisgekomen ligt die zak lekker te wezen op tafel. En moet ik dus wel proeven. Neeeee!!! Niet zo direct!!! Jawel!!! Neeee!!! Jawel!! Jawel dus!!! En hoe smaakt dat dan, Doritos met honing? Wel, eigenlijk smaakt het een beetje naar gebakken scampi's. Niet slecht... Maar volgende keer neem ik toch weer alleen een zak zoute chips mee... (Euh, zo tussen haakjes, chipsproducenten: ik heb een blog, en ik schrijf over chips, zelfs met merk en al erbij, krijg ik niet een paar gratis zakskens dan? :-) Ach nee, bespaar u de moeite, niemand leest me...)

 

Ik heb vorige zaterdag immers een nieuwe bikini gekocht. Mijn twee andere Banana Moons waren al jaren oud, en de elastieken van de schouderbandjes begonnen aan mijn lijf te kleven (door chloor??). Daarbij kwam nog dat ik van mijn ouders een cadeaubon had gekregen om te spenderen in de sjiekste lingerie- en badmodezaak van ’t dorp. De omstandigheden waren dus geknipt voor een bikinishopsessie. (Al haaaaat ik nog steeds shoppen en passen.) We stapten de winkel binnen en ik repte me recht naar het bikinirek. De mooiste die ik eruit haalde was… je raadt het nooit… weer een Banana Moon! ’t Is gewoon ‘mijn merk’, zou Boma zeggen. Eerst nog heel wat gepas en gedoe met een vriendelijke verkoopster, al kwamen haar vriendelijk bedoelde woorden niet altijd even goed over. ‘Wil je daar een pareo over passen?’ Euh, is er iets mis met mijn kont? ‘Nee, danku, gewoon bikini is goed.’ ‘Durf jij zo een drankje gaan halen als je op het strand ligt? Wil je er geen strandkleedje over? Nu ja, je hebt een mooi figuur hoor, we zien hier ergere dingen!’ Ergere dingen??? Dat impliceert dat ik al een beetje erg ben ofzo?? Seriously woman! Wat is er mis met mijn kont? Ik pas best nog netjes in een 38! 56 kilo voor 1m61 is bezwaarlijk dik te noemen! Gewoon de bikini will do, thank you!! En nee, niet die met het shortje, wel dat kleine broekje. (Want shortjes doen iets bredere heupen nog breder lijken you know…)

MiraKaena_ML

 

Nu ja, ergens moet ik misschien toch wel een heel klein beetje toegeven dat ik ergens wel een heel klein beetje snapte waar ze op aanstuurde. Echt dik ben ik niet, maar ‘k kan niet zeggen dat het allemaal nog zo strak zit als vijf jaar geleden. Hier en daar steekt een putje de kop op... euh... de kop in... euh... Dusseuh… thuisgekomen meteen MP3-speler uit een van de resterende verhuisdozen opgeduikeld en de podcasts van Start to Run met Evy Gruyaert er opgepleurd. Ja, ook ik val ten prooi aan de Evy-mania! Les 20 tot 27. Want lessen 1 tot 20 zijn voor wussies zeg ik u. Zondag met goede moed op pad. En jawel hoor, vier keer acht minuten gelopen zonder enig probleem! Toch niet slecht, al zeg ik het zelf! Mijn conditie goed ingeschat, en zo slecht is die dus nog niet… Nog zeven lessen te gaan en ik loop een half uur aan een stuk, en dat zou zo ongeveer 5 kilometer moeten zijn. Jesske kan fier op me zijn dat ik eindelijk de stap heb gezet. Met MP3-speler! Vandaag zelfs oplaadbare batterijen gekocht die erin passen om nooit zonder te moeten zitten. En de podcasts van 5 naar 15 kilometer lonken al! Dinsdag ga ik steppen, donderdag weer lopen met Evy. ’t Is echt leuk. Uptemponummers wanneer je moet lopen, Evy die komt zeggen ‘niet opgeven!’ net als je bijna wil opgeven, en wat zachtere muziek wanneer je mag wandelen. Zo wordt lopen een fluitje van een cent! ‘k Heb al gehoord dat velen het opgeven nog voor les 20. Die ben ik alvast voor geweest dan. Nè.

 

Nu is het alleen nog een kwestie van koffie door water te vervangen, minder alcohol te drinken… en van de naar-scampi-smakende-honing-Doritos af te blijven!!!! En laat dan de bikini maar komen!

 

En nu wilde ik nog iets schrijven over de verkiezingen, en over het fabuleuze Hotel Métropole in Brussel, maar ’t zal voorlopig wel weer volstaan om de stilte te breken zeker?

22:03 Gepost door Liza in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |